Uusimmat

Testi: Gigabyten budjettiluokan näytönohjaimet Radeon RX 5600 XT Gaming OC 6G, GeForce GTX 1660 Super Gaming OC 6G ja GeForce GTX 1650 Windforce OC 4G

15.06.2020 19:00 Aleksi Pakkala

Usein tekniikkajulkaisuissa arvioihin päätyy uusinta, mutta myös kallista tekniikkaa sisältäviä tuotteita. Aina niiden hinnan ja ominaisuuksien suhde ei kuitenkaan ole se paras mahdollinen. Tällä kertaa Muropaketin testissä onkin rypäs järkevästi hinnoiteltuja Gigabyten näytönohjaimia.

Testikattauksessa huokeaa, mutta kuitenkin pelikäyttöön soveltuvaa näytönohjainta edustaa Nvidia GeForce GTX 1650, vihreän leirin keskiluokkaa GeForce GTX 1660 Super ja tämän kilpakumppania punaisesta leiristä on edustamassa Radeon RX 5600 XT.

Gigabyte GeForce GTX 1650 Windforce OC 4G on testatuista näytönohjaimista halvin noin 190 euron hintalapulla. GeForce GTX 1660 Super Gaming OC 6G maksaa noin 320 euroa ja Radeon RX 5600 XT Gaming OC 6G noin 390 euroa.

Varsinkaan Gigabyten Gaming-sarjan näytönohjaimet eivät ole luokkansa halvimpia, sillä GeForce GTX 1660 Super -näytönohjaimia on saatavilla jo 260 euron hintaan, ja halvimmat Radeon RX 5600 XT -näytönohjaimet maksavat vain 320 euroa.

Kaikille testin malleille löytyy kilpailijoista käytännössä lähes kaikilta muilta näytönohjainvalmistajilta. Gigabyten Gaming-mallisto vastaa ominaisuuksiensa ja hintansa puolesta Asuksen TUF Gaming -mallistoa, tai MSI:n Ventus-mallistoa.

Muropaketin testissä tutustutaan näytönohjaimien ulkonäköön ja ominaisuuksiin, ja suorituskykymittauksissa selvitetään millaiseen pelikäyttöön näytönohjaimet tässä hintaluokassa kelpaavat.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteiden esittely
  3. Suorituskyky- ja melumittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat