Uusimmat

AMD julkaisi uusia yrityksille suunnattuja Athlon Pro- ja Ryzen Pro -mobiiliprosessoreita

08.04.2019 16:00 Muropaketin toimitus

Uudet AMD:n Ryzen Pro- ja Athlon Pro -mallit ovat päivitettyjä versioita edeltäjistään. Muuttujana on valmistustekniikan vaihtuminen 12 nanometrin tekniikkaan. Päivityksen ansiosta prosessoreiden kellotaajuuksia on saatu nostettua ylöspäin tinkimättä 15 watin TDP-arvosta.

AMD päivittää virtapihien Athlon Pro- ja Ryzen Pro -mobiiliprosessoreiden malliston. Uuden sukupolven prosessoreissa on siirrytty 12 nanometrin valmistustekniikkaan. Päivitetty mallisto käsittää kolme Ryzen Pro -prosessoria ja yhden Athlon Pro -prosessorin.

Käytännön tasolla saavutettu etu on vastaava kuin kuluttajamarkkinoille suunnatuissa prosessoreissa. Prosessoreiden perus- ja turbo-kellotaajuuksia on saatu nostettua varovaisesti ylöspäin. Uudet prosessorit lupaavat selkeitä parannuksia suorituskyvyssä edelliseen sukupolveen verrattuna, mutta myös Intelin mobiiliprosessoreihin verrattuna.

Kokoonpanoiltaan APU-piirit ovat yhteneviä edellisen sukupolven kanssa. Prosessoriytimien rinnalla toimii Vega-arkkitehtuurin grafiikkasuoritin, jossa on mallista riippuen eri määrä Compute Unit -laskentayksikköjä. Esimerkiksi Ryzen 7 Pro 3700U -mallissa on neljä prosessoriydintä ja kymmenen Compute Unit -laskentayksikköä. Malliston riisutuin prosessori on Athlon Pro 300U. Siinä on kaksi prosessoriydintä ja kolme laskentayksikköä.

Uusia Ryzen Pro- ja Athlon Pro -mobiiliprosessoreita voi odottaa kannettaviin tietokoneisiin lähiaikoina. Ensimmäiset mallit ovat luvassa Lenovolta ja HP:lta.