Uusimmat

AMD: kustomoidut versiot uusista Radeon RX 5700- ja Radeon RX 5700 XT -näytönohjaimista elokuun puolivälissä

10.07.2019 11:18 Muropaketin toimitus

AMD:n uusien Navi-näytönohjaimien blower-tyylistä jäähdytysratkaisua ei ole kehuttu, ja parempaa vaihtoehtoa haluavat joutuvat odottamaan vielä reilun kuukauden.

AMD:tä Redditissä edustava Scott Herkelman kertoi sopimusvalmistajien kustomoitujen mallien Navi-näytönohjaimista ilmestyvän elokuun puolivälissä. Hän reagoi myös palautteeseen referenssimallien jäähdytysratkaisusta. Herkelman totesi pitävänsä hyvänä ideana, että AMD tarjoaisi omia referenssimallejaan mielummin kahden tai kolmen tuulettimen versioina blower-jäähdytysratkaisujen sijaan. Samalla hän myönsi jäähdytysratkaisun olevan isoin ongelma referenssimallien suorituskyvyssä.

AMD:n referenssinäytönohjaimissa on yleensä nähty blower-tyyppinen jäähdytysratkaisu. Ainoana viime vuosien poikkeuksena tästä oli kolmella tuulettimella varusteltu Radeon VII.

Radeon RX 5700:n ja Radeon RX 5700 XT:n jäähdytysratkaisua on moitittu kovasta melusta ja siitä, että kovista tuulettimen kierroksista huolimatta näytönohjaimen lämmöt pääsevät nousemaan korkeiksi. Herkelman puolusti blower-jäähdytysratkaisua siitä, että se takaa näytönohjaimelle tietynlaisen suorituskyvyn myös huonommin jäähdytetyissä kokoonpanoissa tai pienemmissä koteloissa.

Muropaketin uusimmat