Uusimmat

Asus esitteli edullisemmat Intel 600 -sarjan emolevyt

07.01.2022 11:05 Muropaketin toimitus

Asuksen 22 uutta emolevyä jakautuvat ROG Strix-, TUF Gaming-, ProArt- ja Prime-sarjoihin. DDR4-muisteja tukevia emolevyjä tulee tarjolle runsaasti.

Asus julkaisi muiden valmistajien tapaan oman emolevykattauksensa. Uudet emolevyt tuovat tarjolle runsaasti DDR4-muistien kanssa yhteensopivia emolevyjä. Intel Z690 -piirisarjalla varustetuissa emolevyissä valmistajalla oli tarjolla vain kuusi eri mallia. Edullisempien piirisarjojen myötä tarjolle tulee 17 DDR4-yhteensopivaa emolevyä lisää.

ROG Strix -sarja kasvaa viidellä uudella mallilla. Kaikista niistä löytyy Intel B660 -piirisarja, mutta ainoastaan yksi niistä tukee DDR4-muisteja. Se malli on ROG Strix B660-A Gaming WIFI D4.

TUF Gaming -sarjaa vahvistetaan kuudella uudella mallilla. Niistä viidestä löytyy Intel B660 -piirisarja ja yhdestä H670-piirisarja. TUF-sarjassa tilanne muistien suhteen kääntyy päinvastaiseksi, sillä uusista emolevyistä vain TUF Gaming B660M-Plus WIFI tukee DDR5-muisteja. Muut ovat yhteensopivia DDR4-muistien kanssa.

Ammattilaisille ja sisällöntuottajille suunnattuun ProArt-sarjaan saadaan täydennystä yhden mallin verran. Se on ProArt B660-CREATOR D4.

Uusista piirisarjoista saadaan täytettä eniten Prime-sarjaan. Se vahvistuu peräti kymmenellä uudella mallilla. Uusista emolevyistä yksikään ei tue DDR5-muisteja, joten kokoonpanon kustannusten pitäisi pysyä kurissa Prime-sarjan emolevyllä. Kymmenestä emolevystä viisi on varustettu Intel B660 -piirisarjalla, neljä H610-piirisarjalla ja yksi H670-piirisarjalla.

Uusien emolevyjen toimitukset ovat alkaneet. Edullisimpien Prime-sarjan (Intel B660) emolevyjen hinnat alkavat noin 140 eurosta. TUF Gaming -sarjassa (Intel B660) edullisimpien mallien hinnat alkavat noin 180 eurosta.