Uusimmat

ChatGPT sekosi täysin – aavemaiset viestit säikäyttivät käyttäjät

Kuva © OpenAI

22.02.2024 14:45 Muropaketin toimitus

ChatGPT:n käyttäjät ovat raportoineet tekoälymallin seonneen viime päivinä pahasti. OpenAI on myöntänyt ongelman olemassaolon ja pyrkii korjaamaan sen mahdollisimman nopeasti. 

ChatGPT on puhunut joissain tapauksissa käyttäjille puhdasta siansaksaa, tai täysin käsittämättömiä lauseita. Kun eräskin Reddit-käyttäjä kysyi ChatGPT:ltä selitystä sille mikä on tietokone, oli ChatGPT:n vastaus seuraava:

”It does this as the good work of a web of art for the country, a mouse of science, an easy draw of a sad few, and finally, the global house of art, just in one job in the total rest. The development of such an entire real than land of time is the depth of the computer as a complex character.”

Redditistä ja muualta sosiaalisesta mediasta löytyy muitakin esimerkkejä siitä, kuinka ChatGPT on vastannut oudosti yksinkertaisiin kysymyksiin. Esimerkkejä oudoista vastauksista löytyy Arstechnican uutisesta. Vastaukset ovat olleet jopa aavemaisia, ja tekoäly on esimerkiksi kertonut olevansa käyttäjän kanssa ”samassa huoneessa”. Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, mikä ongelmat on aiheuttanut, vaikka aihetta onkin spekuloitu laajasti internetissä.

Muropaketin uusimmat