Uusimmat

Elon Musk väittää tekoälyn olevan ihmistä älykkäämpi jo ensi vuonna

Elon Musk dokumenttisarjassa Musk ja Twitterin valloitus (2023) © PBS / Yle

13.04.2024 20:17 Muropaketin toimitus

Elon Musk tunnetaan lennokkaista ennustuksistaan. Voisiko sellainen tällä kertaa toteutua?

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on lausunut ilmoille uuden ennustuksen. Hänen mukaansa tekoäly on jo ensi vuonna ihmistä älykkäämpi.

Muskin mukaan tekoälyn kehitystä rajoittaa tällä hetkellä sähkön saatavuus, ja sähköongelmaa pohtivatkin parhaillaan teknologiayritykset yhdessä Yhdysvaltain hallinnon kanssa. Microsoftilla on jo meneillään projekti, jonka toteutuessa heidän datakeskuksensa viereen rakennettaisiin pienikokoinen SMR-ydinreaktori.

– Jos määrittelet AGI:n (keinotekoinen yleinen älykkyys) älykkäämmäksi kuin älykkäin ihminen, uskon sen tapahtuvan luultavasti ensi vuonna tai kahden vuoden sisällä, Musk sanoi X Spacesissa, kun häneltä kysyttiin AGI:n saapumisen aikataulusta.

Muskin startup-yritys xAI kehittää parhaillaan tekoäly-chatbotia nimeltään Grok (versio 2). Sen pitäisi olla koulutettu toukokuuhun mennessä.

Musk perusti xAI:n viime vuonna haastajaksi ChatGPT:n kehittäneelle OpenAI:lle. Hän haastoi OpenAI:n myös oikeuteen väittäen, että se on hylännyt alkuperäisen tehtävänsä kehittää tekoälyä ihmiskunnan hyväksi eikä voiton tavoittelemiseksi.

Musk on yksi OpenAI:n perustajarahoittajista, mutta Microsoft käyttänee siellä suurinta vaikutusvaltaa OpenAI:n itsensä lisäksi. Musk lähti OpenAI:n hallituksesta vuonna 2018.

LUE MYÖS: Teknologiajätit ehdottavat ydinvoimaloita tekoälylaskentaa varten – Microsoftilla suunnitelmissa SMR-reaktori

Muropaketin uusimmat