Uusimmat

GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimen suorituskyvystä saatiin ensimmäiset näytöt GamesCom-messuilla

23.08.2018 10:42 Muropaketin toimitus

Demokokoonpanolla, josta löytyy Geforce RTX 2080 Ti -näytönohjain, pyöritettiin Shadow of the Tomb Raider -peliä RTX-ominaisuuksien kera. FPS-lukema liikkuu pääasiassa 30-40 FPS:n välillä.

Nvidia julkaisi GeForce RTX 2000 -sukupolven maanantaina. Tilaisuudessa hehkutettiin RTX-säteenseurantateknologiaa ja sitä, että Turing-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet ovat siinä merkittävästi suorituskykyisempiä kuin edeltäjänsä. Varsinaisia suorituskykyvertailuita Pascal-arkkitehtuurin näytönohjaimiin ei nähty ollenkaan.

Pcgameshardware onnistui tallentamaan videolle näytteen GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimen suorituskyvystä GamesCom-messuilla.

Demokoneesta löytyy GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjain. Koneella pyöritettiin demoa Shadow of the Tomb Raider -pelistä, jossa oli käytössä RTX-säteenseurantatehosteet. Demon alussa ruudunpäivitys pyörii 50 FPS:n maastossa. FPS-luku pyörii kuitenkin enemmän 30-40 FPS:n välillä, kun ruudulla näkyy enemmän säteenseurantaa vaativia tilanteita. Suorituskyvyn kannalta vähiten imarteleva seikka on, että demo pyörii Full HD -resoluutiolla.

Hangot ja soihdut kannattaa jättää vielä odottamaan, koska Shadow of the Tomb Rider -peli on vielä kehityksessä. Pelin kehittäjät ovat myös vahvistaneet, että peli tullaan julkaisemaan ilman RTX-teknologian mahdollistamia varjostusominaisuuksia. Ominaisuudet lisätään myöhemmin päivityksen muodossa. Lopullisia johtopäätöksiä suorituskyvystä ei siis kannata muodostaa ensimmäisen videon perusteella. Pelaajakunta janoaa perustellusti todisteita suorituskyvystä, koska halvimpien näytönohjaimien ennakkotilaushinnat nousevat 900 euron tuntumaan.