Uusimmat

Huhumylly alkakoon: AMD:ltä tulevaisuudessa Arcturus-näytönohjainarkkitehtuuri?

27.09.2018 19:35 Muropaketin toimitus

Phoronix.com-sivuston foorumeilla käynyt lipsahdus toimii alkusysäyksenä spekuloinnille siitä, mikä on AMD:n jo vahvistetun Navi-näytönohjainarkkitehtuurin vääjäämätön seuraaja.

Foorumin käyttäjä nimimerkillä juno kritisoi AMD:n näytönohjainajureihin liittyvässä ketjussa AMD:n nykyään suosimaa logikkaa näytönohjainsukupolvien nimissä. Viime vuosina on nähty Polaris 10, Polaris 20 ja pian on huhuttu ilmestyvän Polaris 30 -näytönohjaimia. Tilanne on ollut sama myös Vega 10, Vega 11 ja Vega 20 -sarjojen kohdalla. Juno toivoi AMD:n palaavan takaisin aiemmin suosimaansa logiikkaan, jossa jokainen arkkitehtuuri nimettäisiin erikseen.

AMD:tä edustava AMD Linux -käyttäjä ehti vastaamaan, että yhtiö on palaamassa tähän logiikkaan. Numeroilla erotelluista koodinimistä on tarkoitus luopua, kunhan AMD ehtii sellaiseen arkkitehtuurin jonka kohdalla on loogista muuttaa käytäntöä. Tämä sukupolvi olisi hänen mukaansa tuleva Arcturus, joka ei olisi mitenkään yllättävä valinta Navin seuraajaksi, sillä se seuraisi samaa tähtien nimiin perustuvaa logiikkaa Polariksen, Vegan ja Navin kanssa.