Uusimmat

Metaversen tulevaisuus ei näytä vielä rohkaisevalta – VR-lasien myynti laski vuonna 2022

30.12.2022 16:10 Muropaketin toimitus

Metaverseen eivät  kaikki usko, mutta suuryritykset sijoittavat siihen silti valtavasti rahaa. Meta on Mark Zuckerbergin johdolla metaversen suurin puolestapuhuja.

Kerroimme aiemmin tänä vuonna markkinatutkimusyritys Canalysin arviosta, että suurin osa metaversumeihin liittyvistä projekteista kaatuu vuoteen 2025 mennessä. Gartner puolestaan oli positiivisempi ja arveli, että neljännes maailmasta viettää vuoteen 2026 mennessä metaversumissa vähintään tunnin päivässä ostoksilla, töissä, seurustellen tai opiskellen.

Metaversumiin kuuluu olennaisena osana virtuaalilasit ja lisätyn todellisuuden tuotteet, ja niiden menekki ei näyttänyt vuonna 2022 kovinkaan rohkaisevalta metaversumia ajatellen.

Virtuaalilasien myynti laski vuonna 2022. Yhdysvalloissa lasku oli maltillista, sillä myynti väheni NPD Groupin mukaan kaksi prosenttia. Maailmanlaajuisesti lasku sekä virtuaalilaseissa että lisätyn todellisuuden tuotteissa oli kuitenkin peräti yli 12 prosenttia.

Jotkut saattavat nähdä toivoa Applen saapumisessa markkinoille. Applen odotetaan tuovan virtuaalitodellisuustuotteen markkinoille vuonna 2023.

Zuckerberg on aiemmin sanonut pelaavansa ”pitkää peliä” metaversumin suhteen. Hän uskoo kestävän enimmillään vuosikymmen, ennen kuin metaversesta tulee valtavirtaa.

LUE MYÖS: Analyytikko: Suurin osa metaverse-bisneksestä kaatuu vuoteen 2025 mennessä