Uusimmat

Mozillalta ikävä, mutta ehkä odotettu päätös – lopettaa kaksi monien fanittamaa palvelua

20.09.2020 09:20 Muropaketin toimitus

Firefox-käyttäjät saivat kuulla viime kuussa ikäviä uutisia, sillä Mozilla ilmoitti yrityksensä uudelleenjärjestelystä, joka uhkaa nykyisiä tuotteita kuten jopa Firefoxiakin. Ensimmäisiä merkkejä muutoksista on nyt ilmaantunut.

Mozilla aikoo poistaa käytöstä Firefox Send- ja Notes -palvelut. Taustasyynä ovat Mozillan muutoksen tuulet, joista kerroimme aiemmin. Mozilla sanoi tuolloin muun muassa, että se aikoo luopua työkaluista ja alustoista, jotka ovat kalliita ylläpitää, tai eivät edistä uusien tulovirtojen löytämistä.

Firefoxissa toimineella Sendillä pystyi lähettämään haluamalleen henkilölle tiedostoja kryptattuna ja salasanasuojattuna. Vastaanottaja sai lähetyksen valmistuttua linkin, jonka kautta tiedoston pystyi lataamaan. Mozilla laittoi Sendin telakalle jo aiemmin tänä vuonna, koska sitä epäiltiin käytettävän tietojen kalasteluun ja haittaohjelmien levittämiseen. Yritys päätti nyt, ettei uuden strategian valossa kannata tuoda Sendiä enää lainkaan takaisin.

Notes puolestaan salli sekä työpöytä- että Android-käyttäjien tehdä muistiinpanoja verkkosivuilta ja synkronoida ne eri laitteiden välillä. Kaikki Notes-data oli niin ikään kryptattua. Palvelu on vielä toiminnassa, mutta se lopetetaan marraskuussa.

Mozilla haluaa enemmän tulovirtoja. Tähän tavoitteeseen se pyrkii esimerkiksi uudella VPN-palvelullaan.

Muropaketin uusimmat