Uusimmat

Scarlett Johansson väittää OpenAI:n kopioineen luvatta lähes hänen kaltaisensa äänen ChatGPT:lle

Kuva © OpenAI

22.05.2024 10:19 Muropaketin toimitus

Scarlett Johansson on ajautunut riitoihin OpenAI:n kanssa sen jälkeen, kun ChatGPT:n ”Sky”-ääni muistutti erehdyttävän paljon näyttelijän ääntä.

Scarlett Johansson kertoo OpenAI:n toimitusjohtaja Sam Altmanin lähestyneen häntä, jotta OpenAI voisi käyttää ChatGPT:n ”voice modessa” hänen ääntään. Johansson kieltäytyi tarjouksesta, mutta yllättyi, kun uusi ”Sky”-ääni muistutti silti huomattavan paljon näyttelijän ääntä.

Johansson kertoo Altmanin lähestyneen häntä uudella tarjouksella vielä uudelleen kaksi päivää ennen ChatGPT 4.0:n ja Skyn julkaisua, eikä Johansson ehtinyt edes vastata viestiin. Lisäksi Altman alleviivasi äänten samankaltaisuutta twiittaamalla X-palvelussa Skyn julkaisun yhteydessä viestin ”her”, jolla viitataan elokuvaan jossa Johansson näytteli tekoälyä.

Scarlett lähestyi OpenAI:ta lakimiehensä välityksellä. OpenAI poisti kyllä sen johdosta Skyn käytöstä ”kohteliaisuutena Johanssonia kohtaan”, mutta yhtiön mukaan äänen ääninäyttelijä oli palkattu jo ennen kuin yhtiö alun perin edes lähestyi Johanssonin ensimmäisen kerran.