Uusimmat

Sijoittajat käyttävät nyt tekoälyä toimitusjohtajien puheen analysoimiseen

24.10.2021 09:26 Muropaketin toimitus

Toimitusjohtajien puheita syynätään tarkasti, jotta sijoittajat saisivat markkinoilla etulyöntiaseman. Nyt puheiden analysointiin on saatavilla uusi teknologinen työkalu.

Vuoden 2020 lopussa luonnollisen kielen käsittelyn (NLP) asiantuntija Evan Schnidman kertoi huomanneensa joidenkin IT-alan johtajien vähättelevän piiripulan mahdollisuutta, kun puheeksi tulivat toimitusvaikeudet. Toimitusjohtajat sanoivat Shnidmanin mukaan kaiken olevan hyvin, mutta silti heidän äänestään saattoi tunnistaa paljon epävarmuutta, jonka huomasi tekoälyalgoritmiin perustuva analyysi.

– Huomasimme, että IT -alan johtajien äänensävy oli ristiriidassa heidän positiivisten kommenttiensa kanssa, Schnidman sanoi.

Kuukausien sisällä kommenteista yritykset kuten Volkswagen ja Ford varoittivat vakavasta piiripulasta, joka rajoittaa autojen tuotantoa. IT-johtajatkin sanoivat tässä vaiheessa, että piirien tarjonta on supistunut.

Schnidmanin mielestä tietokonepohjaiset kvanttirahastot, joissa käytetään sijoituksen tukena johtajien sanojen sävyä, olisivat pärjänneet markkinoilla paremmin kuin kirjoitettuja sanoja tukenaan käyttävät kvanttirahastot. Jotkut sijoittajat pitävätkin puhetta analysoivaa teknologiaa yhtenä uutena keinona saada etulyöntiasema sijoitusmarkkinoilla. Monien sijoittajien mielestä perinteiset taloudelliset tiedot ja yritystiedot ovat jo niin voimakkaasti tutkittuja, että ne tarjoavat vain vähän arvoa.

Kerroimme aiemmin jääkaapin kokoisesta CS-2-järjestelmästä, jota voi käyttää puheen analysoimiseen: Tekoälypiiri saavutti ihmisen aivoja vastaavan ”laskentatehon” – koneet ymmärtävät ihmistä kohta entistä paremmin – Muropaketti.com

Muropaketin uusimmat