Uusimmat

Slush peruu Slush 100 -pitchauskilpailun miljoonan euron pääpalkinnon voittajan venäläisyhteyksien vuoksi

21.11.2022 20:54 Muropaketin toimitus

Ison-Britannian mutkikasta maahanmuuttoprosessia yksinkertaistavaa teknologia-alustaa kehittävä Immigram voitti viime viikolla Slush-kasvuyritystapahtuman Slush 100 -myyntipuhekilpailun. Nyt voittajan palkinto on vedetty takaisin Immigramin venäläisyhteyksien vuoksi. 

Slush 100 on vuosittainen Slush-kasvuyritystapahtuman yhteydessä järjestettävä kilpailu, jossa sata lupaavaa startupia pääsee esittelemään ideansa yleisölle. Tänä vuonna kilpailun paras startup palkittiin lupauksella yhteensä miljoonan euron investoinnista kasvuyrityksen kehitykseen. Rahat ovat peräisin tunnetuilta Accel-, General Catalyst-, Lightspeed-, NEA- ja Northzone -pääomasijoitusyrityksiltä.

Kuten kerroimme aiemmin, Slush 100 -kilpailun voitti Immigram-niminen brittiyritys, jonka tavoitteena on yksinkertaistaa maan maahanmuuttoprosessia. Yrityksen toimintaa esitteli sen venäläistaustainen perustajajäsen Anastasia Mirolyubova. Yhtiön voitosta nousi nopeasti somekohu, sillä yhtiöllä ja sen toiminnoilla oli selkeitä siteitä Venäjälle.

Nyt Slush on tiedottanut pyytäneensä pääomasijoittajia perumaan sijoituksensa Immigramiin. Slush on pahoitellut tilanteesta syntynyttä mielipahaa ja luvannut tarkastaa osallistujien taustat tulevaisuudessa tarkemmin.