Uusimmat

Futuremark hakee tuotemerkkiä sanalla ”Pwnage”

03.03.2008 12:05 Ville Suvanto

Suomalainen Futuremark, joka on tunnettu muun muassa 3DMark- ja PCMark-testiohjelmistoista, hakee tuotemerkkiä sanalle ”Pwnage”. Tuotemerkkiä haetaan muun muassa seuraavin perustein: ”tietokonepeliohjelmisto ja tietokonepeliohjelma antavat käyttäjälle mahdollisuuden pelata pelejä matkapuhelimilla ja PDA-laitteilla (Personal Digital Assistant)” ja ”verkon kautta toimitettavat verkkotietokonepelit viestintäverkon ja tietokoneen välillä”.

Testiohjelmien lisäksi Futuremark ilmoitti tammikuun lopulla perustaneensa Futuremark Games Studio -aputoiminimen PC-pelinkehittämistä varten. Toiminta käynnistyi jo jokin aika sitten, kun ensimmäinen peliprojekti lähti liikkeelle. Yhtiössä uskotaan, että tiivis tekninen yhteistyö laitevalmistajien kanssa testiohjelmien kehittämisen yhteydessä antaa merkittäviä vahvuuksia myös pelinkehittämiseen. Tuotemerkin haun jälkeen spekulaatiot ovat lähteneet pyörimään Futuremarkin kehittämän pelin ympärille. Joidenkin spekulaatioiden perusteella Pwnage voisi olla nimi Futuremarkin ensimmäiselle pelille, toiset taas uskovat sen olevan slogan.

Pwnage on yleisesti hakkeri- ja pelipiireissä käytetty sana, ja se periytyy alun perin sanasta Ownage, joka vastaavasti tulee sanasta Own. Pwnage tarkoittaa esimerkiksi toisen pelaajan täydellistä päihittämistä nettipelissä.

TARR, Pwnage