Uusimmat

AMD aloitti uudistettujen Barcelona-prosessoreiden toimitukset

04.03.2008 18:09 Ville Suvanto

barcelonaAMD ilmoitti tammikuussa uudistettujen B3-revisiollisten Barcelona-koodinimellisten Opteron-prosessoreiden näyte-erien toimitusten alkavan tammikuun lopulla tai helmikuun alussa, ja massatuotantoon prosessorit siirtyisivät ensimmäisen vuosineljänneksen lopussa tai toisen alussa. Uusimpien tietojen mukaan AMD on aloittanut Barcelona-prosessoreiden toimitukset ja yrityksen yhteistyökumppanit valmistelet kuumeisesti siihen perustuvien työasema- ja palvelintietokoneiden julkaisua.

B3-revisio korjaa Barcelonan L3-välimuistin osoitemuunnospuskurissa (Translation Lookaside Buffer) havaitut ongelmat tietyllä työkuormalla. AMD ilmoitti asiasta heti syyskuussa 2007 K10-prosessoreiden julkaisun yhteydessä ja on tarjonnut purkkavirityksenä BIOS-päivitystä ja OverDrive-ohjelman tarjoamaa korjausta, jotka kytkevät tiettyjä osia prosessorin logiikasta pois päältä. Tämä on kuitenkin heikentänyt suorituskykyä huomattavasti, pahimmissa tapauksissa jopa useita kymmeniä prosentteja. Palvelinvalmistajat, kuten Dell, HP ja IBM, ovat odottaneet puoli vuotta korjattua B3-revisiota, jotta voisivat julkaista neliytimisiä Opteron-palvelimia.

Hewlett-Packardin edustaja Eric Krueger on kommentoinut tilannetta News.com-sivustolle: ”Uskomme, että voimme aloittaa laitteiden toimitukset toisen vuosineljänneksen alussa.” Neliytimiset Opteronit tulevat todennäköisesti löytämään tiensä HP:n ProLiant DL585 -palvelimeen, kuten yrityksen sivuilla oleva PDF-dokumentti antaa käsittää. Dellin suunnitelmat ovat vastaavanlaiset kuin HP:n ja laitteistoja on tarkoitus saada markkinoille toisen vuosineljänneksen aikana.

News.com, AMD Barcelona finally ready–HP, Dell prep systems