Uusimmat

AMD:n 45 nm:n Shanghai toiminnassa – katso kuvat!

07.03.2008 09:40 Ville Suvanto

AMD on ollut poikkeuksellisen aktiivinen osallistuja CeBIT-messuilla, ja on ilmoittanut muun muassa uudistettujen Barcelona-prosessoreiden toimitusten alkamisesta, julkaissut 780-piirisarjaperheen, esitellyt 45 nanometrin piikiekkoja ja julkaissut Catalyst 8.3 -ajurit CrossFireX-tuella.

45 nanometrin prosessilla valmistettavista prosessoreista on olemassa todellisempiakin esimerkkejä, kuin piikiekko, ja Fudzilla-sivuston edustaja onkin päässyt näkemään toiminnassa olevaa kokoonpanoa. Kokoonpano oli varustettu neliytimisellä Shanghai-koodinimellisellä prosessorilla, joka siis valmistetaan 45 nanometrin prosessilla, ja jossa on kuuden megatavun L3-välimuisti ja jokaisella neljällä ytimellä oma 512 kilotavun L2-välimuisti.

Fudzilla esittelee sivullaan kahta kuvaa, joista näkyy CPU-Z-ohjelman tiedot ja toisesta Windowsin Task Manager 16 säikeellä. Valitettavasi CPU-Z ei osaa näyttää kellotaajuuksia, mutta AMD tulee mitä ilmeisimmin julkaisemaan prosessorin jälkimmäisellä vuosipuoliskolla yli kolmen gigahertsin kellotaajuudella.

Fudzilla, Shanghai 45nm Opteron up close