Uusimmat

Star Wars Battlefrontin palvelinratkaisusta on vapaus kaukana

03.09.2015 12:00 Juho Anttila

DICE:n Tähtien sota -aiheinen Star Wars Battlefront on E3-messuilla nähdyn perusteella aivan huikean näyttävä ja tunnelmallinen verkkoräiskintä. Se on myös brändi, jolla on taakkanaan historian painolasti. Moderniin pelinäkemykseen istutetussa teoksessa on tehty ratkaisuja, jotka eivät välttämättä miellytä aiemmista Battlefronteista tykänneitä.

Vanhemmissa verkkoräiskinnöissähän pelaajilla oli paljon valtaa esimerkiksi palvelimen valinnassa. Konsoliräiskintöjen myötä yleistyneen mallin mukaan tällaista mahdollisuutta ei välttämättä anneta, vaan palvelin valikoituu pelintekijöiden määräämien kriteerien mukaisesti. Niin myös Star Wars Battlefrontissa.

DICE:n ilmoituksen mukaan palvelin valitaan taitotason arviointiin perustuvan tiiminvalintajärjestelmän avulla. Tämä ei pelaajia juuri lohduta. Reaktiot ilmoitukseen ovat olleet äärimmäisen negatiivisia, ei vähiten siksi, että DICE:n Battlefield-sarjassa palvelimen voi kuitenkin valita vapaasti. Ikävä kyllä tässä vaiheessa näyttää siltä, ettei DICE:llä ole aikomustakaan muuttaa päätöstään pelaajien antamasta palautteesta huolimatta.

Lähde: Eurogamer

Lisätietoja: Pelin kotisivu

Lisää aiheesta

Star Warsin tekeminen on pilkunviilausta

Star Wars Battlefrontin alpha-videota vuosi nettiin –hyvältä näyttää

Star Wars Battlefrontiin ei missään vaiheessa edes harkittu yksinpeliä

Juho Anttila

Muropaketin uusimmat