Uusimmat

Uusi artikkeli: Intel Skulltrail

26.03.2008 12:48 Sampsa Kurri

Intel hioi kevään ja kesän 2007 aikana alun perin tammikuussa Las Vegasissa järjestettävässä Consumer Electronics Show -tapahtumassa esittelemäänsä V8-konseptikokoonpanoa. Kahdella neliytimisellä Xeon 5300 -sarjan prosessorilla ja S5000XVN-työasemaemolevyllä varustettu kokoonpano muokattiin työpöytäkäyttöön sopivaksi ja tämän vuoden helmikuussa Intel julkaisi vihdoin markkinoille kahdeksalla prosessoriytimellä varustetun Skulltrail-koodinimellisen tehoalustan.

Skulltrail koostuu kahdesta 3,2 GHz:n kellotaajuudella toimivasta Xeoneista tuttua Socket 771 -kantaa käyttävästä neliytimisestä Core 2 Extreme QX9775 -prosessorista ja Intel D5400XS -emolevystä. Emolevy tukee työasema- ja palvelinkäytöstä tuttuja FB-DIMM DDR2 -muisteja ja pelikäyttöä ajatellen AMD:n ja NVIDIAn kahden näytönohjaimen CrossFire- ja SLI-konfiguraatioita.

Muropaketin testipenkkiin saatiin Intelin kasaama yli 5000 euron hintainen tehokokoonpano, jonka suorituskykyä verrattiin Muropaketissa aiemmin tammikuussa testattuun Core 2 Extreme QX9770 -testikokoonpanoon. Nopean testiaikataulun takia testiohjelmiksi valittiin useampaa prosessoriydintä hyödyntäviä testiohjelmia. Mukana on myös pikaiset wPrime-ylikellotustestit ja 3DMark06-nopeutta testataan kahdella Radeon HD 3870 X2 -näytönohjaimella CrossFireX-konfiguraatiossa.

Muropaketti, Intel Skulltrail: Kahdeksan ydintä työpöydälle

Muropaketin uusimmat