Uusimmat

Super Mario Run rikkoi Pokémon Gon latausennätyksen ja tuotti 5 miljoonaa vuorokaudessa

18.12.2016 15:00 Muropaketin toimitus

Nintendon ensimmäinen mobiilipelijulkaisu Super Mario Run on rikkonut kesällä hittipeliksi nousseen Pokémon Gon julkaisupäivän latausennätyksen. Kuitenkin vain noin 10% pelaajista on ostanut pelin maksullisen version.

Torstaina 15. joulukuuta julkaistu Super Mario Run on hyvää vauhtia matkalla hittipeliksi. Eurogamer raportoi, että peliä ladattiin julkaisupäivänä 2,85 miljoonaa kertaa ja ensimmäisen vuorokauden aikana viisi miljoonaa kertaa.

Super Mario Runin latausmäärät rikkoivatkin heittämällä Nianticin kesällä julkaistun Pokémon Go -pelin lukemat, sillä ilmiöksi noussutta Pokémon-peliä ladattiin ensimmäisenä päivänä vain 900 000 kertaa. Asiaan vaikuttaa tosin merkittävästi se, että Super Mario Run julkaistiin kertaheitolla useilla alueilla, siinä missä Pokémon Gon julkaisu tehtiin vaiheittain eri maissa.

Data-analyysiyhtiö SensorTower raportoi Eurogamerin mukaan myös, että Super Mario Run on ladatuin iPhone-sovellus 80 maassa sekä alustan tuottoisin sovellus 32 maassa.

SensorTowerin mukaan Super Mario Run on tuottanut ensimmäisen vuorokauden aikana 5 miljoonaa dollaria. Koska pelin täysversio kustantaa 9,99 dollaria, tarkoittaa tämä kuitenkin, että vain yksi kymmenestä pelin ladanneesta vaikuttaisi ostaneen maksullisen version. Eurogamerin mukaan asiaan saattaa vaikuttaa se, että ilmaisversiossa on runsaasti uudelleenpeluuarvoa, minkä vuoksi monilla pelaajilla voi riittää puuhaa vielä niidenkin parissa.

Super Mario Run
Kaikki jutut aiheesta