Uusimmat

Donald Trump saattaa nostaa pelien ja konsoleiden hintoja Yhdysvalloissa

28.01.2017 15:00 Muropaketin toimitus

Yhdysvaltain tuore presidentti Donald Trump saattaa nostaa myös videopelaamisen kustannuksia suunnitteilla olevalla tariffilla.

Donald Trump vannoi virkavalansa viikko sitten, ja jo nyt hänen hallintonsa on tekemässä suuria muutoksia. Yksi mahdollinen ehdotus on ulkomailta tuotuja tavaroita koskeva tullitariffi, joka saattaisi tehdä videopelaamisesta kalliimpaa Yhdysvalloissa.

Polygonin mukaan Trumpin tiimi väläytteli jo ennen vaaleja ajatusta 5% tai 10% tariffista, joka nostaisi ulkomailla valmistettujen tuotteiden hintoja Yhdysvalloissa. Tariffin tarkoitus olisi periaatteessa suosia kotimaisia tuotteita tuontimarkkinoiden kustannuksella.

Jos tariffi koskisi kaikkia tuotteita, tämä kallistaisi esimerkiksi monia pelikonsoleita, kuten Nintendon tulevaa Switchiä, jota ei valmisteta Yhdysvalloissa. Polygon on pyytänyt kommenttia videopeliyhtiöitä edustavalta Entertainment Software Associationilta, joka on vastannut tutkivansa asiaa.

Polygonin mukaan asiantuntijat uskovat, että Yhdysvaltain tariffi voisi myös johtaa ulkomaankaupan nokitteluun, jossa muut maat lisäisivät puolestaan tariffeja Yhdysvalloissa valmistetuille tuotteille. Yhdysvaltain tariffi voisi siis ainakin periaatteessa vaikuttaa videopelien ja konsoleiden hintoihin myös muualla maailmassa.

Donald Trump
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat