Uusimmat

Futuremark vastasi pwnage-väittelyyn

06.03.2008 18:59 Ville Suvanto

futuremarkUutisoimme muutama päivä sitten Futuremarkin pyrkimyksistä saada itselleen tuotemerkin sanalle ”pwnage”. Internetissä on kuitenkin syntynyt väittelyä Futuremarkin aikeista, joihin Futuremarkin Games Studiosin johtaja Jukka Mäkinen on kirjoittanut virallisen lausunnon asiasta:

”Tarkoituksemme ei ole Pwnage-sanan tuotemerkiksi rekisteröimisellä rahastaa tai estää ihmisiä käyttämästä kyseistä ilmausta. Se ei ole tavaramerkkien tarkoitus. Sen sijaan haluamme suojella itseämme ihmisiltä, ketkä pyrkivät rekisteröimään nimen tuotemerkiksi väärin perustein ja tehdä valituksen Futuremark Games Studiota kohtaan sen käytöstä.”

Bit-tech on perehtynyt aiheeseen tarkemmin ja varsinkin lauseeseen ”me emme aio syyttää ihmisiä sen käytöstä, me suojelemme itseämme syytteiltä sanan käyttämisestä. Syytämme kaikkia, keiden tarkoituksena on tehdä sillä rahaa.” Bit-tech oli lähettänyt sähköpostin Futuremarkin toimitusjohtalle Tero Sarkkiselle ja pyytänyt asiaan selvyyttä. Sarkkinen oli kommentoinut asiaa seuraavasti:

”Tarkoituksemme on ainoastaan suojella kehittämämme tuotteen nimeä. Emme välitä, jos joku käyttää sanaa Pwnage niin kauan kuin he eivät markkinoi tuotetta samassa kategoriassa samalla nimellä kuin meidän tuotteemme, ja sitä myöden huijaa kuluttajaa. On ollut paljon epäselvyyttä, mitä varten tuotemerkki on. Tarkoituksenamme ei ole ottaa mitään yhteisöltä, vaan paremminkin investoimme suuren summan rahaa tuodaksemme pelaajille jotain uutta.”

Bit-tech, Futuremark responds to PWNAGE controversy