Uusimmat

Britannian hallitus hävittänyt yli 1000 läppäriä

06.03.2008 20:59 Ville Suvanto

kensingtonIso-Britannian alahuoneelle osoitetusta raportista käy ilmi, että maan ministerit ja ministeriöt ovat hävittäneet yli tuhat kannettavaa tietokonetta viimeisen vuosikymmenen aikana. Kyseisestä lukemasta 200 on hävitetty pelkästään viimeisen vuoden aikana, mikä tarkoittaa sitä, että kannettavia häipyy keskimäärin noin neljä kappaletta viikossa.

Suurin syypää on ollut puolustusministeriö, joka on hävittänyt lähes puolet kannettavista tietokoneista, tarkemmin sanottuna 503 kappaletta. Kannettavien tietokoneiden lisäksi puolustusministeriö on hävittänyt 23 työpöytätietokonetta vuodesta 1998 lähtien. Muut virastot, kuten terveysministeriö, oikeusministeriö ja vero- ja tullivirasto ovat myös hävittäneet merkittävän osan tietokoneista. Lukema voisi olla hyvin vielä huomattavasti suurempi, sillä siinä ei ole huomioitu sisä- ja ulkoministeriöitä.

Raportti tulee ”hyvään” saumaan, sillä tammikuussa puolustusministeriö hävitti tietokoneen, johon oli tallennettuna 600 000 ihmisen nimet, ketkä ovat ilmaisseet kiinnostuksensa liittyä asevoimiin.

TG Daily, British govt loses more than a 1000 laptops, 007 sent to investigate