Uusimmat

Webin kehittäjä ei usko Googlen tulevaisuuteen

13.03.2008 19:36 Ville Suvanto

WWW:n eli World Wide Webin yhtenä kehittäjänä pidettävä Tim Berners-Lee uskoo seuraavan sukupolven webbiteknologiayritysten kykenevän päihittämään Googlen. Times Onlinen haastattelussa Berners-Lee sanoi, että dataa keräävät palvelut Googlelta ja muilta yrityksiltä ovat ainoastaan jäävuoren huippu ja tulevaisuuden webbisivustot kykenevät olemaan yhteydessä lähes minkä tahansa datan kanssa.

Berners-Lee oli kehittämässä WWW:n taustalla olevia protokollia vuonna 1989 ja sanoo tulevaisuuden webin olevan niin kutsuttu semanttinen webbi, jossa kaikki mahdollinen voidaan linkittää. Esimerkkinä tästä hän mainitsee, että webbi voisi automaattisesti tunnistaa katuosoitteet ja tuoda esillä kartan – sen sijaan, että nykyisen mallin mukaisesti pitää avata manuaalisesti esimerkiksi Google Maps ja kirjoittaa sinne osoite.

Berners-Lee on puoltanut semanttista webbiä useita vuosia ja vuonna 2001 hän oli avustamassa Scientific America -lehden artikkelia ”The Semantic Web”. Artikkelissa hän selittää tulevaisuuden webbiä, jossa URL-osoitteet voivat osoittaa fyysiseen laitteeseen eikä pelkästään webbisivuille.

TG Daily, Web inventor says Google could be left in the dust