Uusimmat

Harvardin palvelin kräkkeröity – tiedot BitTorrentissa

14.03.2008 11:49 Ville Suvanto

Maineikkaan Harvardin yliopiston taiteen ja tieteen tutkijakoulun palvelin kräkkeröitiin viime kuussa ja tunkeutuja on nyt laittanut BitTorrentin välityksellä saadun datan jakoon. Yliopisto ilmoitti tunkeutujan onnistuneen saamaan käsiinsä henkilötietoja, kuten osoitteita ja sosiaaliturvatunnuksia.

Virallisessa lehdistötiedotteessa Harvardin edustajat kertovat, että kräkkeri haltuun lipsahti syksyn 2006 ja 2008 välisenä aikana hakeneen 10 000 henkilön nimi, sosiaaliturvatunnus, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, testin tulokset ja aiemmat koulusuoritukset. ”Harvard ottaa henkilötietojen turvaamisen vakavasti ja olemme vilpittömästi pahoillamme tapahtuneesta ja siitä aiheutuvista ikävyyksistä.”, kommentoi koulun hallinnollinen dekaani Margot N. Gill.

Data on jaossa BitTorrentin välityksellä ja löytyvät suosituilta sivustoilta, kuten The Pirate Baysta. ”Tämä on gsas.harvard.edun varmuuskopio. Olemme julkaisseet sen, koska haluamme demonstroida Hardvardin palvelimien turvattomuutta.”, perustellaan teon motiiveja tiedoston selosteessa.

Harvard University, Lehdistötiedote

TG Daily, Harvard servers hacked, contents placed on Torrent sites

Onko tämä oikea tapa ilmaista tietoturvan puutteista?

Katso tilanne vastaamatta