Uusimmat

Asus esitteli Eee PC:n työpöytäversiota

15.03.2008 11:49 Ville Suvanto

Asuksen viime vuonna julkaisemat Eee PC -tuoteperheen minikokoiset kannettavat tietokoneet ovat olleet varsinainen menestys ulkomailla, mutta valitettavasti Suomeen asti kannettavia ei ole eksynyt käytännössä lainkaan. Asus ehti jo julkaista uudistetun Eee PC 900:n ja nyt DailyTech uutisoi yrityksen esitelleen Eee PC:n työpöytäversiota.

Asus kutsuu laitetta nimellä Digital Home System EP20 ja mainostaa sitä samalla sloganilla kuin Eee PC -kannettaviakin: ”Easy to Play ; Easy to Learn ; Easy to Work”. Valitettavasti pelkistetyn mustan kotelon sisällä jylläävästä raudasta ei ole kovin tarkkaa tietoa. Asus mainitsee suorituskyvyn olevan hyvä, äänipuolesta vastaavan Hi-Fi Stereo- ja Dolby Digital Live -valmiudet ja sen olevan hiljainen ja meluavan Tranquiller Technologyn myötä vain 24 desibelin edestä. Laite on varustettu Linux-pohjaisella käyttöjärjestelmällä.

Asus mainostaa työpöytäkäyttöön tarkoitettujen Eee PC -tietokoneiden hintojen olevan alimmillaan 199 dollaria, joka on varmasti hyvin optimistinen arvio. Käytännössä laitteiden hinnat tulevat olemaan lähempänä 299 dollaria, joka sekin on alhainen hinta täysiverisestä tietokoneesta. Tietokoneita voidaan odottaa saapuvaksi markkinoille toisella vuosineljänneksellä.

DailyTech, ASUS Reveals Eee PC Desktop Variant