Uusimmat

Googlen kerrotaan työstävän kahta omaa älykellomallia

07.07.2016 13:54 Juha Kokkonen
google-watch-070716

Kuva: David Ruddock

Android Police -sivuston luotettavaksi kuvaillun lähteen mukaan Google valmistelisi parhaillaan kahta omaa älykellomallia. Kyseessä on luonnollisesti Android Wear -kellot, jotka saattavat saada Nexus-brändäyksen. Kellojen koodinimien kerrotaan olevan Angelfish ja Swordfish, joista ensin mainitun kerrotaan olevan varustettu laajemmilla yhteysominaisuuksilla. Molemmat kellot tukevat mm. Googlen uutta assistentti-integraatiota, joka näyttää Google Nown kaltaisia asiayhteyteen liittyviä ilmoituksia.

Angelfishin kerrotaan muistuttavan pyöreine näyttöineen ja näkyvine hihnan kiinnityskorvakkeineen nykyistä Moto 360 -mallia. Android Police kuvailee muotoilua hillityksi mutta sporttiseksi. Kellossa sanotaan olevan kolme painiketta oikealla puolella – yksi keskeinen isompi ja kaksi pienempää. Kellon mitoiksi kerrotaan 42,5 mm (läpimitta) ja 14 mm (paksuus). Värivaihtoihin kuuluu ainakin tummanharmaa ”titaani”. Ominaisuuspuolelta löytyy GPS, LTE-yhteys sekä pulssimittari.

Swordfish on puolestaan pienempi ja hieman yksinkertaisempi malli, jonka kerrotaan muistuttavan Pebble Time Round -mallia. Näytössä ei kuitenkaan ole leveää sisäreunaa kuten Pebblessä. Swordfishin kerrotaan olevan 10,6 mm paksu ja sisältävän vain yhden näppäimen oikeassa kyljessä. Kellon kerrotaan tulevan Googlen vaihdettavia Mode-hihnoja, toisin kuten Angelfish. GPS ja LTE eivät kuulu ominaisuuksiin ja myös pulssimittari päätyminen lopulliseen versioon on epävarmaa.

Swordfishin ja Angelfishin julkaisuajankohdasta, hinnasta tai kehitysvaiheessa ei ole toistaiseksi mitään tarkempaa tietoa.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat