Uusimmat

South Park: The Fractured But Whole ilmestyy Australiassa vailla sensuuria – Ikärajaluokitus paljastaa törkeitä hetkiä

29.08.2017 22:54 Muropaketin toimitus

South Park: The Fractured But Whole ei vessahuumoria ja seksiä säästele, mutta se ilmestyy silti sensuuritta ainakin Australiassa. Ikärajaluokituksista vastaavan ESRB:n kuvauksesta paljastuu joukko pelin törkeimpiä kohtauksia.

South Park: The Stick of Truth (2014) oli niin täynnä törkyhuumoria, että se joutui sensuurin kohteeksi niin Australiassa kuin Euroopassakin. Nyt pelien ikärajoista Yhdysvalloissa ja Kanadassa vastaava ESRB on julkistanut ikärajansa pelin jatko-osalle The Fractured But Whole, ja pelin kuvaus paljastaa, millaisia hetkiä on luvassa.

M- eli K17-luokituksen saaneessa The Fractured But Wholessa nähdään kuvauksen mukaan runsaasti aikuisille suunnattua huumoria sekä seksuaalista materiaalia, ja hahmojen nähdään esimerkiksi virtsaavan ja ulostavan. Tarkemmin kuvauksessa kerrotaan esimerkiksi, että eräässä pelin kohtauksessa nähdään strippiklubilla esiintyvä hahmo, joka piereskelee sylitanssia esittäessään. Toisessa kohtauksessa sarjasta tuttu Towelie nähdään harrastamassa seksiä miehen kanssa takakujalla.

Kenellekään South Parkin ystävälle tulee tuskin yllätyksenä, että pelissä on myös runsaasti väkivaltaa, huumeita ja ”piirroshahmomaisia mestauksia”. ESRB:n kuvauksessa on myös listattu liuta loukkaavimpia kirosanoja, jotka näet englanniksi ESRB:n sivuilla.

PC Gamer kertoo kuitenkin, että toisin kuin edeltäjänsä, The Fractured But Whole ilmestyy ainakin Australiassa täysin sensuroimattomana versiona. Tämä tarkoittaa, että joko Australian sensuurikäytännöt ovat löystyneet tai että peli on lopulta asteen kesympi kuin edeltäjänsä. Euroopan osalta tietoa ei vielä julkistettu.

South Park: The Fractured But Whole ilmestyy 17. lokakuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.