Uusimmat

Asus ja Gigabyte ilmiriidoissa

16.05.2008 14:00 Sampsa Kurri

Emolevyvalmistajat ovat markkinoineet tulevia Intel P45 -piirisarjaan perustuvia mallejaan erityisen ahkerasti, sillä kyseessä on viimeinen LGA775-prosessoreita tukeva piirisarja ja sen elinkaaresta odotetaan hyvin pitkää. Asus ja Gigabyte ovat kuitenkin ajautuneet ilmiriitoihin, sillä molemmat valmistajat ovat yrittäneet esitellä omia tuotteitaan kilpailijaa paremmassa valossa. Asiat kärjistyivät viime viikolla Gigabyten Taiwanissa järjestämään lehdistötilaisuuteen, jossa yritys syytti Asusta valehtelusta seuraavin sanan kääntein:

”How can you believe it? Everything [Asus] say are lies”

Tunteiden purkauksen aiheutti Asuksen EPU-virransäästöpiiri, joka ei Gigabyten omien mittausten mukaan pysty tuottamaan luvattuja ominaisuuksia. Gigabyte väittää, että Asuksen markkinointipuheet 80,28 % virransäästöstä ovat todellisuudessa vain 58,6 %. Lisäksi Gigabyte väittää EPU:n suorittavan osan toiminnoistaan ohjelmistopohjaisesti ja meni jopa niin pitkälle, että väitti sitä ”feikiksi”. Gigabyte kertoi myös Asuksen käyttävän huonolaatuisia komponentteja, jotka eivät ole valmistettu Japanissa.

Mopo karkasi täydellisesti käsistä siinä vaiheessa, kun eräs Gigabyten Yhdysvalloista kutsuma toimittaja otti lehdistötilaisuuden jälkeen taksin ja suuntasi kohti Asuksen päämajaa. Gigabyten PR-osaston huhutaan lähettäneen kyseisen toimittajan perään poliisin ja uhkailleen mainostuksen ja testikappaleiden lähettämisen lakkauttamisella.

Myös Asus on omissa P45-piirisarjaan liittyvissä esityksissään verrannut ominaisuuksiaan suoraan Gigabyten emolevyihin, mutta ei sentään ole kutsunut ketään valehtelijaksi. Tänään Asus on julkaissut virallisen lausunnon tapahtumista, jonka mukaan eräs taiwanilainen emolevyvalmistaja on tehnyt valheellisia syytöksiä Asuksen emolevyistä. Asus on samassa yhteydessä julkaissut listan P5Q-sarjan emolevyjen ominaisuuksista. Yritys on lisäksi ilmoittanut mahdollisesti haastavansa oikeuteen tahon, joka luo tai levittää Asuksen imagoa vahingoittavia huhuja.

Tom’s Hardware, Gigabyte: Asus Lied & Fooled Customers

VR-Zone, ASUS Retaliates Against Gigabyte, Issues Official Statement

TG Daily, The story of the missing journalist