Uusimmat

GeForce GTX 280 edestä, takaa ja läheltä?

21.05.2008 08:47 Sampsa Kurri

Uutisoimme viikko sitten nettiin vuotaneista mekaanisista piirroksista, joiden uskotaan esittävän NVIDIAn seuraavan sukupolven GT200-grafiikkapiiriin perustuvaa näytönohjainta. Aiemmin tällä viikolla kerroimme, että NVIDIA aikoo nimetä uudet näytönohjaimet GeForce GTX 200 -sarjan malleiksi.

Nyt kiinalainen itocp-sivusto on julkaissut pari kuvaa GeForce GTX 280 -näytönohjaimesta ja Expreview-sivusto on bonuksena saanut käsiinsä lähikuvan itse GT200-grafiikkapiiristä. Ilmeisesti aluksi 65 nm:n tekniikalla valmistettava GT200 sisältää yli miljardi transistoria ja sen ydin on GeForce 8800 -sarjan G80-grafiikkapiirien tavoin niin suuri, että koko grafiikkapiirin peittää heatspreader.

Kuvissa ilman jäähdytysratkaisua näkyvä näytönohjain vastaa täysin viime viikolla esiteltyjä mekaanisia piirrustuksia ja kuvista voidaan hahmottaa kuusi- ja kahdeksanpinniset PCIe-lisävirtaliittimet, kahdeksan muistipiiriä piirilevyn etupuolella, kaksi SLI-liitintä sekä jälleen hyvin pitkä piirilevy. Expreviewin GT200-kuvassa on peitetty tunnistuksen mahdollistavat tiedot, mutta näkyvillä on G200-300-A2-mallimerkintä, valmistusmaa Taiwan (TSMC) ja Eng Sample -teksti. NVIDIAn odotetaan julkaisevan GeForce GTX 200 -sarjan näytönohjaimet kesäkuun kolmannella viikolla.

PCZILLA, The photos of GeForce GTX 280 graphics card got exposed

Expreview, NVIDIA GeForce GTX 280 spy pics…sort of [Update with die pic]