Uusimmat

Folding@home tulossa GeForce-näytönohjaimille

24.05.2008 11:21 Sampsa Kurri

NVIDIA luennoi parhaillaan Santa Clarassa lehdistölle tulevista tuotejulkaisuistaan, joihin lukeutuu muun muassa GT200-grafiikkapiiriin perustuvat GeForce GTX 260- ja 280-näytönohjaimet. Valitettavasti NVIDIA on jättänyt jälleen kerran huomioimatta Pohjoismaat täysin ja yksikään Suomen, Ruotsin, Norjan tai Tanskan edustaja ei ole saanut kutsua paikan päälle kuulemaan yksityiskohtia.

Tähän mennessä tilaisuudesta on vuotanut tietoja NVIDIAn osallistumisesta Stanfordin yliopiston organisoimaan hajautetun laskennan Folding@home-projektiin. PC Perspective -sivusto raportoi paikan päältä, että NVIDIA on tuomassa GeForce-näytönohjaimille oman client-ohjelman laskemaan proteiinien laskostumismekanismeja ja siten edesauttaa niihin liittyvien sairauksien lääketieteellisten hoitomenetelmien kehittämistä.

Projektin johtaja Vijay Pande oli puheenvuorollaan esitellyt graafia, jonka mukaan NVIDIAn seuraavan sukupolven näytönohjain on laskutoimituksissa moninkertaisesti nopeampi kuin prosessori, PlayStation 3 -pelikonsoli tai Radeon HD 3870 -näytönohjain. Turkkilainen Donanim Haber -sivusto on julkaissut kuvan kyseisestä graafista, jonka mukaan uudet GeForcet ovat Folding@home-laskennassa noin kolme kertaa suorituskykyisempiä kuin Radeon HD 3870 -näytönohjain.

PC Perspective, Folding@Home NVIDIA GPU Client Confirmed