Uusimmat

Netflix myönsi mokansa: “Joskus mekin teemme virheitä”, ilmoitti toimitusjohtaja

08.05.2018 08:01 Muropaketin toimitus

Netflixin suosio kasvaa kohisten, mutta perinteiset elokuva-alan toimijat kieltäytyvät antamasta suoratoistopalvelulle tunnustusta.

Maaliskuussa Muropaketissa uutisoitiin, miten Cannes antoi Netflixin omaa tuotantoa oleville elokuville porttikiellon festivaalien kilpailusarjoihin. Edellytyksenä kun on, että elokuvien pitää saada ensi-iltansa elokuvateattereissa eli valkokankaalla, ja Netflixin ensiesitykset tapahtuvat tietenkin verkossa.

Netflix ei ollut asiasta mielissään. Huhtikuussa se ilmoitti, ettei tuo ollenkaan elokuvia Cannesiin, jos niillä ei kerran ole mahdollisuutta pysteihin.

Nyt tunteet ovat viilentyneet, ja Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings myöntänyt, että hänen yhtiönsä toimi Cannes-asiassa hätiköidysti.

Deadline-sivuston mukaan Hastings totesi Ranskassa järjestetyssä konferenssissa seuraavaa:

”Meillä on maine häirikkönä, ja joskus teemme virheitä. Koko tilanne Cannesin kanssa paisui suuremmaksi kuin oli tarkoitus. Rakastamme Cannesia. Olemme olleet siellä monena vuonna ja tänäkin vuonna lähdemme sinne etsimään elokuvia ostettavaksi. Cannes haluaa hyvin vilpittömästi luoda toimintamallin, joka toimii sekä heille että meille.”

Cannesin elokuvajuhlat alkavat Ranskassa tänään, ja jatkuvat 19. toukokuuta asti.