Uusimmat

Netflix uhkaa boikotoida Cannesin elokuvajuhlia jouduttuaan hyljeksityksi järjestäjien toimesta

11.04.2018 10:28 Muropaketin toimitus

Netflixin ja Cannesin elokuvajuhlien välinen vääntö jatkuu.

Pari viikkoa sitten Cannesin elokuvajuhlien johtaja Theirry Fremaux ilmoitti ettei Netflixin elokuvilla ole enää tänä vuonna asiaa kilpasarjoihin, elleivät suoratoistopalvelun elokuvat pääse Ranskassa myös kunnon teatterilevitykseen.

Netflix toivotettiin kyllä tervetulleeksi esittämään elokuviaan festivaaleille kilpasarjojen ulkopuolella, mutta nyt Vanity Fairin mukaan striimausjätti uhkaa boikotoida koko tapahtumaa, eikä esitä aiemmin ilmoitettuja viittä elokuvaansa lainkaan.

Netflixin oli alunperin tarkoitus tuoda Cannesiin terroristi Anders Behring Breivikistä kertova Norway, Alexander Skarsgårdin tähdittämä Hold the Dark, Alfonso Cuaronin ohjaama Roma, Orson Welles -dokumentti They’ll Love Me When I’m Dead ja uusi restaurointi Wellesin aikoinaan kesken jääneestä The Other Side of the Wind -elokuvasta.

Fremaux kertoo molempien osapuolien jatkavan neuvotteluja, mutta esimerkiksi Hold The Darkin ohjaaja Jeremy Saulnier vaikuttaa jo hyväksyneen sen, ettei hänen elokuvaansa nähdä festareilla.

– Se on sääli, mutta maailmanensi-ilta muilla festareilla lähempänä leffan laajempaa julkaisua on loppupeleissä parempi homma. Sitä paitsi kuka helvetti haluaa elokuvansa saavan buuauksia ensiesityksessä, vain sen takia että Netflix mahdollisti sen tekemisen, ohjaaja sanoo.