Uusimmat

MotoGP ’06 (360)

24.10.2006 15:54 Muropaketin toimitus

Climaxin MotoGP kilpailee samoista pelaajista kuin Namcon MotoGP-pelit. Xboxille julkaistut lajikuvaukset ovat kuitenkin asteen raaempia ratamoottoripyöräilyn simulaattoreita kuin Namcon PlayStation 2:lle kehittämät pelit, joten ne vetoavat enemmän todellista haastetta janoaviin.

MotoGP ’06 on Climaxin sarjan ensimmäinen Xbox 360:lle julkaistu osa. Se ei eroa rakenteellisesti edeltäjästään kovin paljoa, mutta uuden konsolin näyttölaitteelle puskema grafiikka saa pelin näyttämään fantastiselta. Eri kuvakulmat antavat pelaajalle mahdollisuuden ajaa joko kamera kaukana moottoripyörän takana tai sitten aivan ohjaustangon takaa.

Pelistä löytyy paljon ekstramateriaalia. Näitä ovat esimerkiksi moottoripyöräluokat Extreme 600, 1 000 ja 1 200 sekä muun muassa Tokioon, Prahaan ja autobahnille sijoitetut fantasiaradat. Katukisoissa ajellaan siviilit yllä vähän rennommissa merkeissä kuin MotoGP-kausilla 2005 ja 2006. Ne ovat kevyempää viihdettä viralliselle kisaamiselle.

MotoGP ’06 ei ole helppo peli. Sitä on kuitenkin helppo suositella kaikille haastavista moottoriurheilupeleistä pitäville. Kannattaa ensin harjoitella muutama rata kunnolla omissa oloissaan ja siirtyä sitten mittelemään taitojaan verkkoon Liven välityksellä. Sieltä löytyy loputtomasti haastetta ja taitavia pelaajia.

Neljä ja puoli pistettä

Lyhyesti: Konsolien parhaan ratamoottoripyöräsarjan uusin osa. Näyttää upealta ja tuntuu realistiselta.

Järjestelmä: Xbox 360
Ikäsuositus: S-3
Julkaisu: myynnissä
Pelaajia: 1–16
Verkkopeli: kyllä
Testasi: Bo Marttila