Uusimmat

Computex 2008: NVIDIAlta uusia mobiiligrafiikkapiirejä

04.06.2008 11:05 Ville Suvanto

NVIDIA on Computex-messujen vilinässä julkaissut uusia kannettaviin tietokoneisiin suunnattuja grafiikkapiirejä, jotka tukevat Hybrid SLI -tekniikkaa, CUDA-ohjelmistokiihdytystekniikkaa sekä fysiikkaominaisuuksia. Grafiikkapiirit tulevat saatavilla yhdeksän eri mallin turvin ja näistä viisi on kohdistettu suorituskykyisiin ja neljä kevyempiin kannettaviin tietokoneisiin. Uutuuspiireihin perustuvia kannettavia tietokoneita saapuu markkinoille tämän kesän aikana.

NVIDIAn lehdistötiedotteen mukaan GeForce 9M -tuoteperheen grafiikkapiirit ovat 40 prosenttia suorituskykyisempiä edeltäjiinsä verrattuna ja jopa 10-kertaa nopeampia integroituihin ratkaisuihin nähden, millä yritys viittaa Intelin piirisarjoihin. Kaikki julkaistut piirit ovat MXM 3.0 -standardin mukaisia ja tukevat PureVideo HD:ta, DVI:tä, HDMI:tä, DisplayPorttia sekä Blu-ray Profile 2.0:aa.

Nyt julkaistuista malleista GeForce 9650M GT on suorituskykyisin ja se on varustettu 32 Stream-prosessorilla, grafiikkapiiri toimii 625 MHz:n ja muistit 800 MHz:n kellotaajuudella. Muistia on tuettuna maksimissaan 512 megatavua ja muistiväylä on 128-bittinen. Muut mallit ovat GeForce 9600M GT, 9600M GS, 9500M G, 9400M G, 9300M GS, 9200M GS, 9100G ja 8200M G. Edellä mainituissa malleissa Stream-prosessoreiden määrä vaihtelee 32 ja 8 välillä ja muistiväylä on joko 128- tai 64-bittinen. Tarkemmat tiedot löytyvät alla olevan linkin takaa The Tech Report -sivuston uutisesta.

Hybrid SLI mahdollistaa integroidun grafiikkapiirin ja erillisen GeForce-näytönohjaimen yhtäaikaisen käytön. Hybrid SLI tuo mukanaan kaksi uutta ominaisuutta, jotka ovat GeForce Boost ja HybridPower. Niiden avulla Hybrid SLI säätelee grafiikkasuorituskykyä automaattisesti tarpeen mukaan. Kun 3D-suorituskykyä ei tarvita, HybridPower-ominaisuus kytkee piirisarjaan integroidun näytönohjaimen käyttöön. Kannettavissa tietokoneissa tämä vaikuttaa suoraan pidempään akunkestoon. Kun halutaan siirtyä 3D-tilaan, GeForce Boost kytkee ulkoisen näytönohjaimen käyttöön. Mediarikkaissa sovelluksissa emolevylle integroitu näytönohjain kykenee jopa auttamaan ulkoisia näytönohjaimia renderöinnissä.

NVIDIA, Lehdistötiedote

The Tech Report, GeForce 9M GPUs arrive in style with Hybrid SLI