Uusimmat

MSI ja Acer julkaisivat virallisesti miniläppärinsä

04.06.2008 14:13 Sampsa Kurri

MSI julkaisi eilen virallisesti paljon kiinnostusta herättäneen Wind-miniläppärinsä. Yritys ilmoitti tuovansa markkinoille aluksi 1024×600-resoluutioon kykenevällä 10-tuuman näytöllä varustetun U100-mallin, johon on asennettu Windows XP -käyttöjärjestelmä. Lehdistötiedotteen mukaan noin kilogramman painoinen Wind tarjoaa kilpailijoihinsa nähden suuremman tallennuskapasiteetin 2,5-tuumaisella 80 gigatavun kiintolevyllä. Sisuksista löytyy lisäksi Intelin vähävirtainen 1,6 GHz:n Atom-prosessori, 965GMS+ICH7M-piirisarja sekä 512 megatavua tai gigatavu DDR2-muistia. Muita ominaisuuksia ovat 1,3 megapikselin webbikamera, 802.11b/g-standardin WLAN sekä optionaalinen Bluetooth-tuki.

Laptop Magazine -sivusto on jo ehtinyt tutustumaan Windiin ja antanut artikkelissaan loppuarvosanaksi 4,5 / 5 tähteä. Suurin murhe oli vain yksi hiiren nappi ja heikko WLAN-suorituskyky. TurboDrive-nappi keräsi kehuja, sillä se oli ylikellottanut Atom-prosessorin 1,9 GHz:n kellotaajuudelle. Windows XP -mallin suositushinta on 499 dollaria, mutta Suomesta se löytyy ennakkomyynnistä hieman yli 400 euron hinnalla. MSI vahvisti Muropaketille, että Wind tulee myyntiin Euroopassa ja Suomessa jo kesäkuun aikana.

Päivitys: Muropaketti vahvisti MSI:n edustajalta, että Euroopassa Windistä tulee myyntiin ainakin aluksi ainoastaan Windows XP -versio, joka on varustettu gigatavun DDR2-muistilla ja kolmikennoisella akulla. Yhdysvalloissa markkinoille ollaan lanseeraamassa myös hieman edullisempi Linux-versio. MSI:n edustajan mukaan aktiivisessa käytössä kolmikennoinen akku kestää vain noin 2,5 tuntia ja myöhemmässä vaiheessa markkinoille on tulossa kuusikennoisella akulla varustettu malli.

MSI, Lehdistötiedote

MSI, Wind U100 -tuotesivu

Laptop Magazine, MSI Wind (Windows XP)

DailyTech, MSI Launches 10″ Wind Netbook at $399, $499

Maailman kolmanneksi suurin PC-valmistaja Acer esitteli puolestaan pienikokoisen Aspire One -kannettavan, jonka paino on jopa alle kilogramman. Aspire One on varustettu 1,6 GHz:n Intel Atom N270 -prosessorilla, 512 megatavun tai gigatavun DDR2-muistilla, kahdeksan gigatavun NAND-muistilla tai 80 gigatavun 2,5-tuuman kiintolevyllä ja 1024×600-resoluutioon kykenevällä 8.9-tuuman CrystalBrite LED -näytöllä. Muihin ominaisuuksiin kuuluu 802.11b/g-standardin WLAN sekä myöhemmin julkaistavissa malleissa sisäänrakennetut WiMAX- ja 3G-ominaisuudet. Saataville tulee Linpus Linux Lite- ja Windows XP -käyttöjärjestelmiin pohjautuvat mallit.

Malliston toimitukset Suomeen alkavat heinäkuussa. Ensimmäisenä markkinoille saapuu 512 megatavun keskusmuistilla, 8 gigatavun Flash-muistilla ja Linux -käyttöjärjestelmällä varustettu malli. Windows XP Home -malliston toimitukset alkavat elokuussa. Arvioitu katuhinta alkaa noin 319 eurosta.

Acer, Lehdistötiedote

Acer, Aspire One -tuotesivu