Uusimmat

Battlefield 3:lla yli 1,5 miljoonan ennakkotilaukset

25.09.2011 14:40 Jouni Mäki-Panula

Battlefield 3 -peli on jo nyt varma hitti, ainakin jos pelin ennakkotilausmääriin on uskominen.  Sterne Ageen analyytikko Arvind Bhatia näet laskeskelee, että pelin ennakkotilaukset ovat jo 1,5 miljoonan tuolla puolen. Electronic Arts tosin ei ole lukua vahvistanut.

EA kertoi kuitenkin aiemmin tässä kuussa, että BF3:n ennakkomyyntiä oli kertynyt 1,25 miljoonaa kappaletta, mikä on reilusti enemmän kuin Battlefield: Bad Company 2:lla vastaavana ajankohtana ennen julkaisua.

Bhatian mukaan Battlefield 3:a myydään lopulta enemmän kuin Bad Company 2:ta, jonka päivän luku on 9,5 miljoonaa. Pelaajien kannalta ennakko-ostoksille houkuttelee myös karttapaketti, joka julkaisun jälkeen muuttuu maksulliseksi lisäsisällöksi tarjoten vielä tällä hetkellä 15-20 dollarin edun.

BF3:n kovimman laukan Bhatia veikkaa hiipuvan kahdessa viikossa ilmestymisestä, kun Modern Warfare 3 hyökkää apajille. Pelien yhteenlasketut markkinointikulut voivat nousta yli 100 miljoonaan dollariin ennen vuodenvaihdetta.

Battlefield 3:n menekkiä ja pelialan yllättäviä käänteitä käsiteltiin muuten aivan äskettäin toimituksen blogissa julkaistussa kolumnissa:

Miksei Resistance 3 kiinnosta? Onko se niin sanotusti sleeper-hitti, jonka myynnit kasvavat hiljalleen kuukausien mittaan? Vai onko peli kuollut saapuessaan? Tehdäänkö Resistance 4:ää vai loppuuko sarjan taru tähän? Jotenkin olen taipuvainen kallistumaan pessimismiin, sillä Resistance 2:n jättämä paha maku on epäilemättä värittänyt pelaajien odotuksia – ja pelaajien lähes nollatasoinen kiinnostus viestii yleisestä välinpitämättömyydestä. Domen artikkelien ja uutisoinnin kommenttihiljaisuuden lisäksi myös foorumilla on lähes täysi radiohiljaisuus.

Samaan aikaan NHL 12 kimposi Suomessakin ykkössijalle ja myi ensimmäisellä viikollaan maailmalla liki puoli miljoonaa kappaletta. Battlefield 3:n ennakkotilaukset ovat puolestaan ylittäneet jo 1,5 miljoonan pelin rajan.

Lue koko kolumni: Yllätysfloppi vai ennakkohitti?

Lisää aiheesta

Battlefield 3:n lisäsisällöt ensin PS3:lle

Battlefield 3:n moninpelibeta käynnistyy – 26 uutta pelikuvaa

Battlefield Bad Company 2 vapautui kopiosuojausten kahleista

Lue myös

Blockade Runner – Minecraft avaruudessa?

Forza Motorsport 4 – vuosipäivitys vai uusi supersimu?

Gears of War 3: nykykonsolisukupolven parhaan räiskintäsarjan paras peli

Silverlit 3D Twister – radio-ohjattava leluauto

Muropaketin uusimmat