Uusimmat

Dragon’s Dogma ei sittenkään ollut floppi, jatko-osia tulossa?

31.07.2012 11:30 Miikka Lehtonen

Dragon’s Dogma oli selkeästi loppukevään mielenkiintoisimpia pelejä. Capcomin länsimaisille yleisöille tehty Monster Hunter -kopio ei ollut aivan ongelmaton tapaus, mutta sisälsi sen verran persoonallista settiä, että moni ihastui siihen silti täysillä. Niin minäkin. Iloitkaamme siis siitä, että jatko-osia lienee tulossa.

Vielä keväällä mahdollisuutemme saada uusia Dragon’s Dogma -pelejä näyttivät aika heikoilta, sillä peli floppasi totaalisesti esimerkiksi Yhdysvalloissa. Kuiskailtiin jopa, että kalliin pelin jenkkimyynnit liikkuivat kymmenissä tuhansissa kappaleissa, mikä oli onneksi alakanttiin, mutta kokonaismyynnit liikkuivat silti siinä 150 000 kappaleen tienoilla. Eikä sekään hyvin ole. Mutta peli on silti löytänyt yleisönsä, hieman yllättäen ja huvittavasti vielä Japanista.

Se huvitus tietenkin irtoaa siitä, että Dragon’s Dogma oli nimenomaan Capcomin yritys myydä Monster Hunter -konsepti länsimaisille yleisöille meihin vetoavalla grafiikalla ja länsimaista mytologiaa mukailevalla tarinalla. Mutta kiva silti, että löysi yleisönsä. Kesäkuussa uutisoimme jo, että pelejä oli toimitettu kauppoihin yli miljoona, mutta eilisten bisneslukujen perusteella myynnitkin ovat vihdoin ylittäneet sen haamurajan. Termien välinen ero on merkittävä. Shippedhän tarkoittaa sitä, että pelejä on toimitettu kauppoihin X kappaletta. Montako niistä on myyty? Yleensä huomattavasti vähemmän. Perinteinen harhautustaktiikka, jolla esimerkiksi Sony pyrkii usein kaunistelemaan myyntilukujaan.

Mutta ei väliä, sillä Capcom ilmoitti samaan syssyyn, että miljoona toimitettua kopiota on sellainen määrä, että sen varaan voi rakentaa pelisarjan. Ja niinpä niin ollaan tekemässä. Pelin tuottajakin ehti jo mainostamaan japanilaislehdistölle, että hän haluaisi kovasti tehdä jatko-osia pelilleen, sillä monia hyviä ideoita jäi vielä käyttämättä. Kehiin vaan!

Lähde: Giant Bomb

Lue myös

Amazing Spider-Man (PS3, Xbox 360)

7 Wonders (lautapeli)

Spy vs. Spy ovat täällä taas – 8-bittinen klassikko julkaistiin IOS:lle

Mike Pohjola haluaisi tehdä roolipelin lapsille

Muropaketin uusimmat