Uusimmat

PS Vita saattaa hylätä fyysisen pelimedian kokonaan

14.01.2014 11:00 Juho Anttila

Kokonaan digitaalinen todellisuus tekee tuloaan konsolimarkkinoille kovaa vauhtia, siitä huolimatta, että Microsoft joutuikin ottamaan taka-askelia Xbox One -konsolinsa kanssa. Ennemmin tai myöhemmin koittaa aika, jolloin fyysinen pelimedia lakkaa olemasta kokonaan.

Sonyn Fergal Garan mukaan PlayStation Vita -käsikonsoli saattaa olla suurten konsolivalmistajien laitteista ensimmäinen, joka hylkää fyysisen pelimedian tyystin. Gara kertoo, että PlayStation 3 -konsoliin verrattuna Vita-pelejä ostetaan huomattavasti useammin digitaalisena. Vaikka fyysinen media hallitsee vielä myös Vita-markkinoita, tilanne on muuttumassa.

Tässä vaiheessa muistamme Sonyn edellisen käsikonsolin, PSP Go:n. PSP Go oli pienempi versio klassisesta PSP-käsikonsolista. Go ei tukenut minkäänlaista fyysistä pelimediaa, vaan kaikki sisältö piti ladata verkosta. Konsoli floppasi pahasti, mutta sittemmin markkinat ovat muuttuneet. Ehkä PSP Go oli vain edellä aikaansa jai epäonnistui samasta syystä kuin moni muukin historian aikana: ryntäämällä kehittymättömille markkinoille liian aikaisin.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Toimituksen blogista: Vita palautti uskon myös PS4:ään

Sonykin myöntää PS Vitan pettymykseksi

Kukaan ei tahdo tehdä pelejä PS Vitalle

Muropaketin uusimmat