Uusimmat

Eee PC merkittävä tulonlähde Asukselle

16.06.2008 09:18 Ville Suvanto

eeepcMinikokoiset ja alhaisella hinnalla varustetut Eee PC -kannettavat tietokoneet ovat saaneet maailmalla ylistäviä arvioita ja käyttökokemuksia, ja kannettavat ovat juuri rantautuneet myös Suomeen. Kiinalainen Chinese Daily on onnistunut haastattelemaan Asuksen toimitusjohtajaa Jerry Sheniä, joka on paljastanut mielenkiintoisia tietoja Eee PC -tietokoneiden vaikutuksesta yrityksen liikevaihtoon. Asuksen arvioiden mukaan Eee PC:iden osuus Asuksen koko liikevaihdosta vuonna 2009 tulee olemaan jopa 20-30 prosenttia ja muiden lisälaitteiden vielä lisäksi 5-10 prosenttia.

Suomeen rantautuu Elisan ja Saunalahden kytkykaupan myötä iäkkäämpi Eee PC 4G (701), jota myydään kytkyliittymällä 288 euron hintaan ja erikseen ostettuna se irtoaa Elisalta 299 eurolla. Asus on julkaissut myös tuoreemman Eee PC 901:n ja Eee PC 1000:n, mutta näitä ei ole toistaiseksi saatavilla Suomesta. Eee PC 901 saapuu myyntiin arvioiden mukaan muutaman kuukauden kuluttua.

Muropaketin testilaboratoriossa testataan tällä hetkellä Asuksen Eee PC 4G- ja Eee PC 901 -läppäreitä ja mukana vertailussa on myös MSI:n Wind. Artikkeli aiheesta on luvassa mahdollisesti jo tämän viikon lopulla.

DigiTimes, Eee family to account for 40% of Asustek revenues in 2009, says paper