Uusimmat

Tänään tv:ssä: Yksi kaikkien aikojen avaruuselokuvista – mutta: ”mitä pidemmälle mennään, sitä enemmän livetään puhtaan hömpän puolelle”

09.09.2019 05:35 Muropaketin toimitus

Christopher Nolanin ylistetty avaruuselokuva Interstellar nähdään Nelosella tänään kello 22.00.

Vuonna 2014 valmistunut Interstellar on ”henkeäsalpaava, tulevaisuuteen sijoittuva tieteiselokuva avaruuslentäjä Cooperista, joka on pakotettu maanviljelijäksi ruokapulan ja luonnonvitsausten uhatessa elämää maapallolla. Uskomattomien käänteiden kautta Cooper päätyy jälleen avaruuteen tutkimaan, ovatko 10 vuotta aiemmin lähteneet biologit onnistuneet löytämään uusia elinkelpoisia maailmoja Maan kärsiville asukkaille. Matka madonreiän läpi on täynnä vaaroja ja vaikeita valintoja.”

Christopher Nolanin ohjaamaa tieteisseikkailua tähdittävät Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, John Lithgow, Michael Caine ja sivuosassa piipahtava Matt Damon.

Muropaketin arviossa Interstellar sai neljä tähteä viidestä. Olli Sulopuisto piti näkemästään pääasiassa, mutta löysi myös kritisoitavaa Nolanin elokuvasta:

Mutta mitä pidemmälle mennään, sitä enemmän livetään puhtaan hömpän puolelle. (Juu, hömppää! Arvotan erilaisia kerronnallisia keinoja säälittä!) Siinä vaiheessa kun rakkaus on avain ja motiivi maailmankaikkeuden salaisuuksien ratkomiseen, äh öh, niin no, tuota siis joo. Totean siis vaan, että minun makuuni Interstellarissa nähtävä tesseraktissa hengailu menee höpsöksi. Kyseessä on nimittäin perinpohjaisen isi-henkinen elokuva. Se tarkoittaa, että kaikki on sopivasti kädenlämpöistä ja siististi coolia, mutta myös että asioihin on mukava ja perheen yhtenäisyyttä korostava ratkaisu. Ei säröjä, ei perusarvojen kyseenalaistamista. Eipä sillä, että moista voisi odottaa elokuvalta, jonka Jonathan Nolan on alunperin kirjoittanut Steven Spielbergin ohjattavaksi, vaikka Nolanin veljekset panivatkin käsikirjoituksen uusiksi siinä vaiheessa kun Christopher astui puikkoihin

Lue koko arvio täältä:

Interstellar on jättiseikkailu, joka meinaa tukehtua suuruuteensa