Uusimmat

Firefox 3 – 7,5 miljoonaa latausta

19.06.2008 10:06 Ville Suvanto

ffMozilla järjesti Firefox 3 -selaimen julkistuksen yhteydessä ”Download Day”-päivän, jossa tarkoituksena oli saada 24 tunnissa kasaan mahdollisimman mittava latausmäärä. Ennätysyritys takerteli alkumetreillä, kun jo ennen selaimen julkistusta Mozillan Melissa Shapiro ilmoitti palvelimien käyvän ylikierroksilla hurjasta kävijämäärästä johtuen.

24 tuntia sen jälkeen, kun Firefox 3:n asennuspaketit tulivat saataville Mozillan omalle FTP-palvelimelle, latausmittari näytti 7,55 miljoonaa. Toisaalta virallinen lukema ei sisällä FTP-palvelimelta ladattuja tiedostoja ja tiedostot tulivat saataville Mozillan nettisivustolle huomattavasti myöhemmin. Latausmäärä tullee näin ollen olemaan jotain 7,5 ja 7,7 miljoonan väliltä, mutta Mozilla kertoi käyttävänsä viikon logien tutkimiseen, minkä jälkeen se tulee ilmoittamaan lopullisen lukeman.

Suurin osa latauksista tuli Yhdysvalloista, noin 2,5 miljoonaa, ja huimiin lukemiin ylsivät Euroopan maista Saksa (556 tuhatta), Espanja (280 tuhatta), Iso-Britania (277 tuhatta), Ranska (273 tuhatta). Uutisen kirjoitushetkellä Download Dayn flash-kartta näyttää lukemaksi yli 10 miljoonaa, josta Suomen osuus on vajaat 63 tuhatta. Joukossa on myös maita, joiden lukema näyttää nollaa ja tällaisia maita löytyy useampia länsi-Afrikasta. Nollalle on jäänyt myös Pohjois-Korea, Huippuvuoret, Salomon-saaret, Samoa, Itä-Timor, Surinam ja Ranskan Guayana.

TG Daily, Firefox hits 7.5 million downloads

Download Day 2008

Oletko ladannut Firefox 3:n?

Katso tilanne vastaamatta