Uusimmat

Bioshock 2 kuulostaa odotettua mielenkiintoisemmalta

06.03.2009 09:07 Miikka Lehtonen

Kortit pöydälle: rakastin Bioshockia. Se oli mielestäni vuoden 2007 paras peli ja nautin siitä yhä säännöllisesti. Pelin jatko-osa kuulosti kuitenkin sangen arveluttavalta ja pelkäsin, että se tulisi tallomaan mainion pelin perinnön päälle urakalla. Toisin kuitenkin käy, sillä äskettäin avattu infosaitti kertoo jatko-osan suuntaavan kiinnostaviin suuntiin.

Pelin kehitystiimi on aloittanut pelinsä mainostamisen trendikkäällä metapelillä, joka keskittyy There’s Something in the Sea -saitin ympärille. Toistaiseksi saitilla on vain vähän infoa, mutta se vähä mitä siellä on, kuulostaa mielenkiintoiselta. Saitin perusteella tiedämme esimerkiksi, että Bioshock 2 ei olekaan tarina Rapturen turmiosta, vaan jatko-osa alkuperäiselle pelille, joka sijoittuu 60-luvun loppuun.

Toistaiseksi julkaistu taustatarina rajoittuu lehtileikkeeseen, jossa uutisoidaan irlantilaista kalastajapariskuntaa kohdanneesta tragediasta.

”Paikallinen kalastaja Eamon Clune heräsi vaimoineen yllättävään heidän olohuoneestaan kuuluvaan särkyvän ikkunan ääneen. Hetkeä myöhemmin heidän tyttärensä Maura, 7, kirkaisi. Herra Clune säntäsi tutkimaan tapahtunutta ja huomasi tuntemattoman hyökkääjän pakenevan ulos ikkunasta ’uskomattoman nopeasti’. Pimeästä yöstä johtuen Clune ei pystynyt antamaan hyökkääjän tarkkoja tuntomerkkejä, mutta kertoi tämän olleen tavallista hoikka ja tavallista pitempi, sekä että tämän päästä heijastui punaista valoa.”

Saitilta löytyvä kuva rannalta löytyneestä, hyökkääjää muistuttavasta nukesta vaikuttaa varmasti tutulta kaikille Bioshockia pelanneille, joten tarinan palaset alkavat muotoutua yhteen. Veden alla pyörii uudenlaisia, entistä nopeampia Big Daddyja, jotka tuntuvat sieppaavan rantakylistä pikkutyttöjä. Mitähän Rapturessa taas tapahtuu? Odotamme innolla, että saitti saa lisää sisältöä ja juoni konkretisoituu, mutta kiinnostavalta kuulostaa jo nyt.

Lisää aiheesta

BioShock 2:ssa seikkaillaan myös moninpelinä?

Bioshock (PC, 360)

BioShock 2 on Sea of Dreams – katso nettiin vuodatettu video

Katso kunnon versio BioShock 2:n trailerista

BioShock 2 ja Borderlands saapuvat ensi vuonna

Lue myös

Arvostelu: Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned (360)

Ennakko: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena (PC, PS3, 360)

Arvostelu: Silent Hill: Homecoming (PC, PS3, 360)

Muropaketin uusimmat