Uusimmat

Arvostelutuplassa grindaavia nettipiraatteja ja rienaavia salamurhaajamunkkeja

31.03.2009 13:21 Jukka O. Kauppinen

Viikko alkaa arvostelurintamalla räväkästi. Tarjolla on luettavaa niin nettipiraateista kuin pelaajia karusti pilkkanaan pitävistä salamurhaajamunkeista. Kestääkö ego lukea ensimmäistä kappaletta pidemmälle, vai leimahtaako kommenttipeikko välittömästi?

eDomen testeissä nettiseikkailu Bounty Bay Online ja leffaräiskintä Wanted: Weapons of Fate.

Bounty Bay Online (PC)

Bounty Bay Online, joka muualla maailmassa tunnetaan myös nimellä Voyage Century Online, on piraattiteemainen tavaramaksuihin perustuva nettiroolipeli. Pelin saa täysin ilmaiseksi ja eikä pelaaminenkaan maksa mitään, mutta kaikesta kivemmasta tavarasta joutuu pulittamaan oikeata rahaa. Kuvio saattaa kuulostaa morppaajille tutulta, sillä kyseessä on eurooppalaisille pelaajille käännetty versio kiinalaisesta nettiropesta.

Wanted: Weapons of Fate (PC, PS3, 360)

Huomio te tätä lukevat, surkeat nörtit: te voitte jättää taakse lihottavat snäkkinne, anime-elokuvanne ja konttorityönne. Vaihtoehtona tarjotaan riemukasta ja jännittävää elämää salamurhaajamunkkien veljeskunnan jäsenenä.

Ai ei kiinnosta? Haluaisiko joku kuitenkin ottaa maistiaisia tästä loistokkaasta elämästä vaikkapa aihetta kuvaavan videopelin muodossa? Auttaisiko asiaa yhtään, jos kertoisin, ettei peli ole yhtä surkea kuin elokuva?

Lue myös

Age of Pirates 2 – City of Abandoned Ships -ennakko (PC)

Merirosvot, nuo Karibian meren myyttiset ryövärit, ovat tähdittäneet vuosien varrella lukemattomia populaarikulttuurin tuotoksia. Ihmekös tuo, onhan merten rumissa antisankareissa kosolti jännittävää karismaa.

Venäläistä Akellaakin piraatit kiehtovat. Vuosien varrella aihetta sivuavia pelejä on syntynyt useita. Laatu ei vain yleensä ole päätä huimannut, vuonna 2006 ilmestynyt Age of Pirateskin osoittautui pettymykseksi. Pääsimme kokeilemaan pelin pian ilmestyvän jatko-osan esiversiota. Joko nyt onnistuttaisiin?

Penumbra Collection (PC)

Penumbra Collection on kokoelma taannoisista pienen ruotsalaisen Frictional Gamesin -pelifirman kauhuseikkailuista. Mukaan on ängetty Overture ja Black Plague -lisänimiä kantavien pääpelien lisäksi Requiem-lisäpaketti

Kolmeen episodiin jaettu Penumbra on pelimarkkinoiden erikoisempia tapauksia. Se tuo kauhuseikkailuun uutta näkökulmaa: ensimmäisestä persoonasta kuvattu peli antaisi olettaa luvassa olevan räiskintää. Sen sijaan pääpaino on silkassa hengissäpysymisellä ja mysteereiden selvittämisellä. Aseitakaan ei ole tarjolla kuin nimeksi.

ShellShock 2:Blood Trails (PS3, 360)

Markkinat ovat pullollaan hyviä ammuskelupelejä, mutta kauhupainotteisten sotapelien markkinoilla on tällä hetkellä enemmän tilaa. Eidoksen ShellShock 2 yrittää valloittaa pelaajat Vietnamin sodalla ja kauhuelokuvamaisella tarinankuljetuksella.

Keskinkertaista ideaa seuraa keskiarvoa huonompi budjettiammuskelu, jonka koko olemassaolo on yhtä tuskaa.

Muropaketin uusimmat