Uusimmat

PlayStation 3 ja Xbox 360 päivittyivät salavihkaisesti

03.04.2009 10:12 Miikka Lehtonen

Useampaa pelaajaa odotti eilen yllätys, kun sekä Xbox 360 että PlayStation 3 ilmoittivat heti käynnistyksen yhteydessä olevansa päivityksen tarpeessa. Xbox 360:n tapauksessa kyse oli vain pienestä bugikorjauksesta, PlayStation 3 taas sai hieman uusia ominaisuuksia.

Xbox 360:n päivitys oli vain pieni bugikorjaus, joka Microsoftin lausunnon mukaan ”korjaa muutamien käyttäjien kokemat katkot tiettyjen Xbox Live -pelien kanssa”. Ohitamme siis tämän olankohautuksella.

PlayStation 3 puolestaan päivitettiin versionumeroon 2.70 ja sai täten pinon uusia ominaisuuksia. Netissä oli viime viikkoina levitetty taas varmaksi tiedettyjä ja huikean kuuloisia ominaisuuslistoja, joilla ei loppujen lopuksi ollutkaan paljon yhteistä todellisuuden kanssa. Kukapa olisi arvannut?

Versionumeroa 2.70 kantava firmware-päivitys keskittyy enimmäkseen chat-ominaisuuksien parantamiseen. Tekstichatti onnistuu nyt vaikka pelien aikana ja käyttäjältä toiselle lähetettäviin viesteihin voi liittää nyt maksimissaan kolmen megan liitekuvia. Myös tekstin leikkaus ja liimaus onnistuu. Mikäli tekstailu ei kiinnosta, päivityksen anti on hieman laihaa, mutta PlayStation 3:lla toistettavien kappaleiden äänenvoimakkuuden normalisointi, sekä mahdollisuus tehdä automaattisia Internet-hakuja kaikista laitteelle asennetuista peleistä kiinnostanevat ainakin osaa käyttäjistä.

Päivityksen sivuvaikutuksena PlayStation Network oli eilisiltana ja vielä tänä aamunakin aivan jumissa, joten verkkopelaamista harkitsevien kannattaa joko varautua pitkään päivityksen odotteluun tai hakea tiedosto suoraan muistitikulle Sonyn lataussaitilta.

Lisää aiheesta

Savun hälvettyä tarkastamme kytkennät: PlayStation 3 päivittyy taas

Xbox Livessä modaajien kansanmurha

Microsoft bannaa Xbox 360 -käyttäjiä

Maanantai tuo PS3-pelaajille uuden syyn pelata GTA IV:tä

Lue myös

Kriisi vältetty: FileFront jatkaa sittenkin

Arvostelu: Stormrise (PS3, 360)

Kiilaako halvempi PS2 Wiin ykkössijalta?

Katsaus aprillipäivän pelipiloihin

Muropaketin uusimmat