Uusimmat

Sonyn toimitusjohtaja David Reeves erosi, uusi pomo markkinointiosastolta

16.04.2009 11:18 Jukka O. Kauppinen

Sony Computer Entertainment Europen pitkäaikainen toimitusjohtaja David Reeves irtautuu PlayStationien maailmasta neljäntoista vuoden työrupeaman jälkeen. Reeves ehti olla Sonyn pelipuolen pomo Euroopassa seitsemän vuoden ajan. Hänen tilalleen nousee Sony Corporationin markkinointijohtaja Andrew House.

Reeves ehti työskennellä kaikkien PlayStation-konsolien parissa, vastaten myös lähes yksinvaltiaana PS3:n julkaisusta Euroopassa.

Itse Kazuo Hirai, koko Sonyn ylin PlayStation-pomo, toivotti Reevesille lämpimät kiitokset ja myötäisiä tuulia tulevissa haasteissa.

Reevesin tilalle nousee aikaisemmin Sonyn emokorporaation markkinointijohtajana toiminut Andrew House. House on työskennellyt Sonyllä vuodesta 1990. Hän aloitti Sonyn Japanin tiedostusosastolla, siirtyi 1995 markkinoinnin pariin ja työskenteli 1996 lähtien PlayStationien tiedotuksessa. Lisäksi Housella on pitkä tausta pelikehitysosastolla pelidiilien solmimisessa ja yhteyksien pitämisessä ulkoisiin kehittäjiin.

Tsekatkaamme Reevesin kunniaksi eDomen uutisista löytyviä lainauksia suoraan herran omasta suusta, tietysti täysin asiayhteyksistään irrotettuna:

23.2.07: ”Sen sijaan että keskittyisimme PlayStation 2 -yhteensopivuuteen, firmamme resurssit tulevat jatkossa keskittymään aiempaa enemmän uusien PlayStation 3 -pelien ja viihdemuotojen kehittämiseen.”

20.3.07: ”Insinöörimme ovat onnistuneet kasaamaan mittavan katalookin PS2-pelejä, jotka toimivat eurooppalaisessa PS3-mallissa. Lisäämme listaan uusia pelejä myöhempien PS3-päivitysten yhteydessä, mutta kuten olemme jo aikaisemminkin sanoneet, painopisteemme on uusien PS3-ominaisuuksien kehittämisessä, ei vanhojen pelien yhteensopivuusongelmien ratkomisessa.”

17.4.07: ”Peliteollisuus on parhaillaan muutosvaiheessa, moni bisneksemme perusasia muuttuu. Yhtiön hallinto on todennut, että meidän täytyy oikoa rakennettamme, toimintojamme kuluja ja vahvistaa bisnesoperaatioitamme. Erityisesti kuluja täytyy vähentää merkittävästi.”

9.7.07: ”Konsolia on toimitettu Euroopassa kauppoihin 1,2 miljoonaa kappaletta. Tämä todistaa, että PlayStation 3 on ollut välitön ja mittava menestys. Laitetta on myyty ensimmäisen 10 viikon kuluessa enemmän kuin PS2:a vastaavassa ajassa.”

24.8.07: ”Emme tule tekemään hintaan liittyviä tiedotuksia Leipzigissä, sillä sellaisia ei ole. Eikä meillä ole edes suunnitelmia moisen suhteen. Olemme todella tyytyväisiä PAL-bisneksen nykytilanteeseen. Ihan oikeasti.”

”Emme ole todellakaan sulkeneet pois PSP:n kiintolevyn mahdollisuutta. Ainoa kompastuskivi on, että flash-muisti on niin halpaa. Voit ostaa 8 gigatavun Memory Stickin alle 100 eurolla ja 8 gigaan mahtuu paljon sisältöä. Tekniikan pojat pohtivat tätä asiaa. Veikkaan, että yritämme päästä joulun ohi ja sitten pohtia, mikä seuraava askeleemme on. Voitte kuulla tästä vielä lisää myöhemmin.”

6.9.07: ”Spider-Man- ja Simpsonit-menestyselokuvien innoittamat PSP-paketit erikoisväreissä, yhdessä TV-ulostulon kanssa mahdollistavat uudenlaisen PSP-viihdekokemuksen.”

25.1.08: ”Myimme yli miljoona konsolia joulukuussa”, Reeves selitti. ”Vaikka emme olekaan vielä ykkösiä Britanniassa, odotamme, että olemme ohittaneet Xbox 360:n käyttäjäkannan kesään mennessä. On myös syytä mainita, että viime viikolla myimme kolme kertaa enemmän konsoleita kuin Microsoft.”

21.7.08: ”Meidän tavoitteenamme on tehdä LittleBigPlanetista systeemi, joka on miltei kuin eBayn ja iTunesin risteytys. Tarkoitan tällä sitä, että kun joku on osoittanut kykynsä tehdä kenttiä tai lisäosia, hän voi tulevaisuudessa muuttaa taitonsa rahaksi. Voimme kenties tulevaisuudessa nähdä ensimmäisen LittleBigPlanet-miljonäärin!”

26.8.08: ”Olen sanonut tämän monesti aiemminkin: joskus Euroopalle on etu olla viimeinen, kun kaikki (pelien) rypyt on jo ehditty tasoittaa.”

12.12.08: ”Meillä ei ole tällä hetkellä mitään suunnitelmia PSP 2:n suhteen. Käyn Tokiossa melko usein ja sikäläisillä pojilla taitaa olla vähän muutakin mietittävää tällä hetkellä. Julkaisimmehan juuri PSP-3000:n, joten olemme panostamassa täysillä tähän sukupolveen.”

6.1.09: ”Tärkein tavoitteemme aivan lähitulevaisuudellemme on tehdä voittoa. Tämä on jotain, mitä lupasin jo viime maaliskuussa ja johon pyrimme edelleen. Kunhan saamme tämän paineen helpottamaan, PlayStationin tulevaisuun on valoisa.”

5.2.09: ”Tämä on ihan kuin Alin ja Foremanin ottelu. Annetaan vastustajan takoa itsensä väsyksiin kahdeksan erän aikana. Olemme vielä pystyssä ja meillä on rahaa jatkaa taistelua. En lupaa että tulemme tekemään tyrmäystä, mutta olemme kehässä ja tappelemme.”

”Pitää tunnustaa että nykyisessä taloustilanteessa ihmiset tulevat valitsemaan halvempihintaisen laitteen, mutta olemme yhä omillamme ja se on tavoitteemme. Olisimme toki voineet leikata hintaa ja saada huippumyynnit, mutta sen perään olisi taas tullut mielettömästi tappiota. Emoyhtiö olisi voinut miettiä uudelleen, haluavatko he yleensäkään olla koko pelialalla. Onnistuimme kuitenkin näyttämään Sonylle, että meidät kannattaa pitää mukana.”

Lue myös

Arvostelu: The Godfather II (PC, PS3, 360)

Kun kuolleetkin nousevat – Zombie Apocalypse

Microsoft Sidewinder X8 –hiiren leveästä takapuolesta saa tuhdin otteen

Videopelien tis… rintavarustusten historia – videoina

World of Warcraft päivittyi vihdoin versioon 3.1

Muropaketin uusimmat