Uusimmat

Dead Space ylsi miljoonamyynteihin

06.05.2009 12:30 Miikka Lehtonen

Turhan usein pelimaailmassa käy niin ikävästi, että pelien laatu ja niiden menestys eivät kulje käsi kädessä, vaan moni hyvä peli jää hyllyyn mätänemään. Näin ei onneksi käynyt viime vuoden parhaisiin peleihin kuuluneelle Dead Spacelle, joka ylsi sangen muikeisiin myyntilukuihin.

Äskettäin nimeään vaihtaneen Visceral Gamesin, eli entisen EA Redwood Shoren studiopomo on paljastanut GameSpot-saitille, että viime vuoden parhaisiin peleihin kuulunut Dead Space on ylittänyt 1,4 miljoonan kappaleen myynnit, mikä on lämmittänyt suuresti sekä EA:n että Visceral Gamesin väen sydämiä. Glen Schofield hakee kuitenkin huumaa myös siitä, että pelin menestys ei jäänyt pelkästään myynteihin.

”Toivonko, että peli olisi myynyt vielä enemmän? Tietenkin, mutta pelin saamat arvostelut ja palkinnot – niitä on jo yli 75 – tekevät Dead Spacesta pelkkiä myyntejään merkittävämmän pelin. Lisäksi jos mukaan lasketaan käytettyjen pelien myynti ja vuokrakappaleet, peliämme on varmasti pelannut yli neljä miljoonaa ihmistä.”

Ei ollenkaan hassummin peliltä, joka iski puskista ilman kovaa lisenssiä, tuttua nimeä tai muitakaan perinteisesti myyntiä edistäviä tekijöitä. Schofield uskoo tämän olevan kuitenkin vasta alkua ja odottaa paljon pelisarjan seuraavalta, Wiille ilmestyvältä osalta. Hänen mukaansa Wiillä on kova tilaus aikuisten peleistä.

”Jos katsomme, miten Resident Evil Umbrella Chronicles ja Resident Evil 4 pärjäsivät, molemmat pystyivät yli miljoonan myynteihin. Uskon että markkinat ovat selkeästi olemassa, sillä onhan Wiitä myyty jo yli 60 miljoonaa kappaletta.”

Lisää aiheesta

Dead Space (PC, PS3, 360)

Dead Spacen tuottaja miettii peliään ja jatko-osaa

Dead Space Extraction – tältä se näyttää

Dead Spacen ja Dante’s Infernon tekijä uusi imagonsa

Lue myös

Hups, Red Orchestra 2 paljastuikin ennen aikojaan

Päivän PC-arvostelutuplassa kylmää sotaa ja herkullista huumoria

Leffatkin näyttävät upeammilta CryENGINE 2:lla

Muropaketin uusimmat