Uusimmat

Modernin fantasian mestariteos kääntyy pelimuotoon

12.05.2009 20:40 Miikka Lehtonen

George R.R. Martinin ”A Song of Fire and Ice” -sarjaa on netissä ja fantasiapiireissä hehkutettu urakalla jo useamman vuoden ajan. Hehkutukselle on toki perusteita, sillä kyseessä on sangen mainio fantasiasarja, joskin kokoa löytyy jo useampi tuhat sivua. Eipä käy siis peliversiota duunaavia kateeksi.

Ranskalainen Cyanide, joka viimeistelee tällä hetkellä myös mainiota Blood Bowl -peliä, on ilmoittanut ostaneensa oikeudet George R.R. Martinin ”A Song of Fire and Ice” -kirjasarjaan ja kehittävänsä niiden pohjalta pelejä – monikko – sekä PC:lle että uuden sukupolven konsoleille. Martinin eeppinen kirjasarja on muutenkin kovaa valuuttaa, sillä viime vuonna amerikkalainen HBO-kanava osti oikeudet kirjasarjaan ja ilmoitti tekevänsä sen ensimmäisestä osasta mittavan minisarjan. Tiettävästi myös aiheeseen liittyvä elokuva on tuotannossa.

Odotan itse mielenkiinnolla, miten ranksalaiset projektiaan lähestyvät, sillä urakka ei ole helppo. Kirjasarja käsittää tällä hetkellä jo useamman tuhatta sivua tekstiä, joiden aikana on seurattu paria tusinaa nimihenkilöä, käyty useita sotia ja pelattu muutenkin vaarallista valtaistuinpeliä. Lähdemateriaalia siis riittää, mutta millainen peli tästä voisikaan tulla?

Itselleni tulee ehkä lähinnä mieleen lautapeliä mukaileva strategiapeli, mutta todennäköisemmin tarjolla on Dynasty Warriors -tyyppistä mätkyttelyä, jossa Gregor Clegane, Ned Stark, Jaime Lannister ja muut merkkihenkilöt pätkivät lantsareita ja toisiaan pataan. Hyvät naiset ja herrat, aloittakaa järkyttynyt tärinänne.

Sivuhuomiona: jos fantasia kiinnostaa ja kyseinen sarja on lukematta, suosittelen tutustumaan vielä kun aiheen pariin pääsee puhtaasti oman mielikuvituksensa turvin ilman sarjojen ja muiden oheistuotteiden sivuvärityksiä. Kerrankin kirjasarja oli kehujensa arvoinen.

Lue myös

Pelaajien valitus on tappamassa kopiosuojaukset

Ja lama ei muka vaikuta pelialaan!

Hiirikisa loppusuoralla – mutta vielä ehtii mukaan

Seuraava Rock Band on omistettu Pearl Jamille