Uusimmat

PSP päivittyi, Skype-tuki lisättiin mutta vain PSP Slim -malleille

30.01.2008 12:43 Miikka Lehtonen

Sonyn PSP-käsikonsoli sai upouuden firmware-päivityksen, joka lisäsi konsolin repertuaariin muun muassa Skype-tuen. Internet-puhelut eivät kuitenkaan aukea monille PSP-käyttäjille laitteistovaatimuksista johtuen.

Internetin käsikonsolifoorumeilla on yön aikana kohissut, sillä Sony on julkaissut odotetun, versionumeroa 3.90 kantavan firmware-päivityksensä PSP-konsolilleen. Päivitys muun muassa parantaa PSP:n yhteensopivuutta PlayStation Storesta ladattavien PSOne-pelien kanssa, mutta tärkein ominaisuus lienee silti konsoliin lisätty Skype-nettipuhelinohjelma.

Sonyn mukaan uusimpaan firmwareen päivitetty PSP voi ottaa ilmaiseksi yhteyttä mihin tahansa muuhun Skype-yhteensopivaan laitteeseen, oli tämä sitten PC, PSP tai vaikka nettipuhelin. Kova juttu siis, mutta matkassa on yksi suuri mutta – Skype toimii vain uusilla PSP Slim -malleilla. On epäselvää, johtuuko rajoitus teknisistä vai puhtaan myyntihakuisista syistä, mutta uutinen tulee silti ikävänä tietona valtaosalle PSP:n omistajista.

PSP Slim -versioiden omistajien kannattaa siis tarttua PSP-mikrofoneihinsa innoissaan, sillä nettipuheluiden ihmeellinen maailma on pian täällä. Uusinta päivitystä ei ole kirjoitushetkellä julkaistu vielä virallisesti Euroopassa, mutta helposti Googlen avulla löytyvä jenkkipäivitys toimii mainiosti, mikäli ei jaksa odotella virallista versiota.

Lue lisää eDomesta

Skypellä eroon puhelinlaskupainajaisista

Skypen avulla koti-ikävä ja puhelinlaskut haltuun

PSP-käyttäjät skypettävät jo tammikuussa

Muropaketin uusimmat