Uusimmat

Ensifiilikset Wii Fit –kuntoilupelistä

24.04.2008 16:34 Jukka O. Kauppinen

25. päivä ilmestyvä Wii Fit on herättänyt melkoista nettikeskustelua jo etukäteen. Toiset ovat syyttäneet sitä hardcore-pelaajien karkottimeksi, toiset lystikkääksi viihteeksi. Ehkäpä kaikki ovat jossain määrin oikeassa? No, sama se. On tämä ainakin suorastaan lystikästä liikuntaa, näin sohvaperunankin mielestä.

Jos jotain, niin aika hämmästyttävän erikoinen peli/vekotin se kyllä on. Onko se peli vai kuntoiluväline? Mitä sen niin sanotusta ohjaimesta osaisi sanoa? Pelaaminen/kuntoilu kun tapahtuu hassulla laudalla, josta pidemmän linjan pelaajalle tulee mieleen muinaiset surffi/skeittipeliohjaimet. Tämä ei kuitenkaan liiku lainkaan vaan laudan sisällä on antureita, jotka tunnistavat miten pelaajan/kuntoilijan/käyttäjän painopiste liikkuu.

Tasapainolaudalle on keksitty outoja ja viehättäviä käyttötapoja. Wii Fit sisältää paljon erilaisia kuntoiluharjoituksia, joiden avulla käyttäjä venyttelee, joogaa ja treenaa itseään television ääressä. Tasapainolauta tunnistaa jalkojen ja painopisteen liikkumisen avulla käyttäjän liikehdintää ja näyttää vastaavasti ruudulla ohjeita ja liikesarjoja, harjoituksesta riippuen.

Homma tuntuu jopa toimivan. Fitin erilaiset harjoitukset ovat selkeitä, helppoja – mutta niiden jälkeen tuntee kuntoilleensa. Ruudulla esiintyvä valmentaja neuvoo kaikki liikkeet ja näyttää esimerkkiä erilaisten liikkeiden suorittamiseen. Venytykset, tasapainoharjoitukset, ryhtiliikkeet ja niin edelleen sujuvat rattoisasti, kun omaa suoritustaan voi seurata ruudulla näkyvistä mittareista. Joogaliikkeissäkin on sopivaa haastetta ja tavoiteltavaa, kun venytykset yrittää suorittaa ryhmikkäästi hengittäen ja pitäen painopisteensä ryhdikkäänä.

Kuten Nintendo mainosteksteissään toteaa,

Yli 40 monipuolista harjoitetta muuttavat olohuoneesi henkilökohtaiseksi kuntosaliksi. Aerobiset harjoitteet, jooga, lihaskuntoliikkeet ja hauskat tasapainopelit auttavat Sinua ja perhettäsi pudottamaan painoa tai lisäämään lihasmassaa, ne parantavat tasapainoa ja ryhtiä ja lisäksi kehittävät aerobista kestävyyttä tai auttavat rentoutumaan. Virtuaalisen hularenkaan pyörittely, mäkihyppy, erilaiset punnerrushaasteet, askelkyykyt, nyrkkeilyharjoitukset sekä klassiset joogaliikkeet tekevät Wii Fitin tasapainolaudalla liikkumisesta hauskaa!

Eikä väittämä edes tunnu liioitellulta.

Oman hahmon luominen ja kuntoharjoitusten tekeminen selkeiden tavoitemittarien kera motivoi yllättävän paljon. Näitä harjoituksia tekee paljon mieluummin kuin jumppaa dvd:n tahdissa tai yrittää yllyttää itseään venyttelemään. Eikä liene yllätys, että talon naisväki innostui Fitistä aivan erityisen paljon.

Palaamme Wii Fitin pariin hieman kattavamman testauksen jälkeen.

Wii Fit on saatavissa Nintendon Wii-pelikonsolille vajaan sadan euron hintaan.

Lisätietoja: Wii Fit.

Lisää aiheesta

Nintendo Wii –pelaajien keski-ikä nousee – neljännes jo yli 50-vuotiaita?

Nintendon E3-uutiskonferenssi: pelejä ja ihmevekottimia

Lue lisää eDomesta

Disney Friends (DS)

Osallistu Assassin’s Creed -kilpailuun – palkintona peli, huppari ja figuuri!

Pelikonepeijoonit -näyttely avautui – pelaamisen historiaa esillä Tampereella

Purr Pals (DS)

Retrokolikkopelien ääressä: Tetris

Smarty Pants (Wii)

Viva Piñata (PC)

Muropaketin uusimmat