Uusimmat

Windows Server 2008 RC kaiken kansan saataville

07.12.2007 14:40 Ville Suvanto

Microsoft on julkaissut Windows Server 2008:n Release Candidate -version kaikkien halukkaiden saataville. Vakiona käyttöjärjestelmää voi käyttää 30 päivää, mutta rekisteröitymisellä ja sitä kautta saatavalla tuotetunnuksella käyttöä voi jatkaa ensi vuoden kesäkuun loppuun. Käyttäjät, joilla on jo tuotetunnus beta 2-, beta 3-, tai RC0-versioihin, voivat käyttää samaista tunnusta myös uusimpaan versioon. Käyttöjärjestelmä ja tuotetunnukset ovat saatavilla alla olevan linkin takaa.

Microsoft julkaisi Longhorn-koodinimellisen työpöytäkäyttöön tarkoitetun Windows Vista -käyttöjärjestelmän yrityksille vuoden 2006 marraskuussa ja kuluttajille tämän vuoden tammikuussa. Työasemiin ja palvelimiin suunnattua versiota on jouduttu odottamaan kauan, ja ensimmäisten suunnitelmien perusteella se piti julkaista tämän vuoden puolella. Microsoftin operatiivinen johtaja Kevin Turner kuitenkin ilmoitti San Worldwide Partner Conferencessa heinäkuussa yrityksen julkaisevan Windows Server 2008:n, SQL Server 2008:n ja Visual Studio 2008:n 27. helmikuuta 2008.

Windows Server 2008 tuo paljon uudistuksia ja lisäksi se tulee olemaan tiiviisti integroitu Vistan kanssa. Tämän povataan kasvattavan molempien käyttöjärjestelmien suosiota, sillä useat yritykset odottavat palvelinkäyttöön tarkoitettua versiota ennen kuin aloittavat siirtymisen Windows Vistaan ja Windows Server 2008:een. Windows Server 2008:n merkittävimpiä uudistuksia ovat virtualisointi ja terminaalipalvelut, joiden ominaisuudet ovat aiemmin vaatineet paljon kolmansien osapuolien ohjelmistoja.

Microsoft, Windows Server 2008 Release Candidate Evaluation Software